KIZ KUMU MARMARİS


Kız Kumu Plajı, Marmaris ilçesine bağlı Orhaniye beldesi yakınlarındadır. Plaj kıyıdan denize doğru yaklaşık 600 metre uzanan kıyı okudur. Batık bir patikayı andıran kıyı oku üzerinde sanki su üstünde yürüyormuş hissiyle gidip gelmek mümkün. Çoğu yerde su diz boyutunda.

Kız Kumu Plajı’na Marmaris-Datça yolundan Orhaniye-Bozburun yönüne saparak ulaşılıyor. Plajda kızıl renkli kumlardan oluşan uzantı dikkat çekici. Ziyaretinizi yaz mevsiminde yaparsanız yoğun kalabalıktan ve bulanıklaşan deniz suyundan dolayı net olarak seçilemeyen kıyı okunu kış mevsiminde ziyaret edildiğinde net olarak görmek ve fotoğraflamak mümkün. Koyun ortalarında bulunan küçük adada antik dönem kalıntıları da görülebiliyor. (Bybassos Antik Kenti)


Meraklıları için Kız Kumu plajının efsanevi hikayelerini araştırıp okumak mümkün olduğu için burada yazmanın anlamı yok.

Kız Kumu plajına ulaşım ve çevrede araç park etmede sıkıntı yok. Burayı ziyaret etmeyi düşünenler yol boyu rastlayacağı koylarda mükemmel fotoğraflar çekecektir.









 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER