BABADAĞ DENİZLİ

 


Denizli’nin Babadağ ilçesi güzel iklimi, huzurlu yaşamı ve rengarenk evlerle donatılmış sokakları ve geçmişi oldukça eskiye dayanan tekstil işçiliğiyle dikkat çeken bir yer. Yaklaşık 7 bin nüfusuyla küçük bir yerleşim. Arazi yapısı nedeniyle tarıma fazla elverişli olmayan bu nedenle tekstilin ön plana çıktığı ilçede yıllardır göç nedeniyle nüfus kaybı yaşanmaktadır. 1990 lı yıllarda 10 bine yaklaşan nüfus günümüzde 7 binlerin altına düşmüştür.

Deniz seviyesinden yüksek olması özellikle sıcak yaz günlerinde tercih sebebidir. Ayrıca doğal güzellikleriyle de ziyaret edilen bir ilçedir. Bunların başında Yardan Çayı çevresi gelir. Burada bulunan tesisler gezi sonrası dinlenme ve yeme içme için oldukça idealdir.

Babadağ ilçesinde arazi yapısı nedeniyle imara açık alan çok az olduğu için yeni yapılaşma fazla görülmez. Bu durum çoğunluğu tuğla ve ahşap olan eski evlerin tamir edilip kullanılması sonucunu doğurmuştur. Belediye ve halkın çabalarıyla sokaklar ve evler renklendirilmiş, restore edilmiş ve gezi/fotoğraf meraklıları için cazibe merkezi olmaya başlamıştır.


Günümüzde Denizli tarafından Babadağ’a gelecek olanları ilçe girişinden itibaren çok renkli evlerden oluşan görsel şölen bekler. Bu sokaklarda çok güzel fotoğraf kareleri yakalamak mümkündür. Yine ilçe girişinde bulunan camisiz minare, hemen yakınındaki minaresiz cami ve bunları birbirine tamamlayan hikayeleri ilginçtir. Bu konuda yöre halkıyla sohbet oldukça keyif verecektir.

Babadağ’ın birçok bölgesi benzer özellikler taşıdığı için hangi mahalleyi gezeyim diye planlamak yerine fotoğraf makinenizi elinize alıp sokaklarda kaybolmak daha doğru olacaktır.

Babadağ denizden oldukça yüksek bir rakımda kurulduğu için ilçenin değişik yerlerinde çevreden güzel manzaralar da yakalamak mümkün.

Babadağ’a yolunuz düşerse 8-9 km mesafede bulunan Hisarköy-Attuda’yı gezmek de unutulmamalı.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER