ŞİLE SAKLIGÖL


Şile Saklıgöl, İstanbul’un kalabalığından koşuşturmasından sıkılıp sakin birkaç saat geçirmek isteyenler için ideal yerlerden biri.

İstanbul’a bu kadar yakınken İstanbul’un keşmekeşinden bu kadar uzak bir yer bulmak ve değerlendirmek önemli bir şans bu şehirde.


İster güzel bir kahvaltı yapmak, ister orman içinde ve göl manzarasında yürüyüş yapmak  veya sessiz bir ortamda kafa dinlemek isteyenler için rota Saklıgöl.. Ama hafta içi bir günde. Zira hafta sonu şehrin kalabalığından kaçarken buranın kalabalığına yakalanmak var.

Aslında Saklıgöl küçük bir baraj gölü. Ama ormanla kucaklaşmış görüntüsü huzur verici.


Nasıl Gidilir;

Saklıgöl, İstanbul’un Avrupa yakasına yaklaşık 70, Anadolu yakasına 60 km uzaklıkta. Şile’ye giderken Işık Üniversitesi yerleşkesini geçtikten sonra trafik ışıklarından sağa Ahmetli Köyü ve Saklıgöl tabelalarını takip ederek ulaşmak mümkün. Işıklardan sonra 3-4 kilometrelik güzel bir yoldan Saklıgöl’e ulaşıyorsunuz. Otoparkı mevcut. Bundan sonrası size kalmış. Önce göl çevresinde güzel bir yürüyüş ardından da tesislerde çay kahve veya yemek molası dinlendirici bir gün yaşatacaktır.

Buraya kadar gelmişken Şile merkezi, Agva’yı ve yakınlarındaki Kilimli Koyu’nu da gezi programınıza almalısınız.















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER