AĞLAYAN KAYA ŞELALESİ (SAKIZCILAR ŞELALESİ)

 

AĞLAYAN KAYA ŞELALESİ

Denizli Çal ilçesine bağlı Sakızcılar köyünde bulunan harika bir doğal güzellik. Burası aynı zamanda bir tesise bağlı olduğu için internette araştırdığınızda “Ağlayan Kaya Şelalesi”, “Sakızcılar Şelalesi” , “Yeşildere Şelalesi” ya da “Hocanın Yeri” gibi isimlerle karşılaşabilirsiniz. Sonuçta bunların hepsi aynı yer.

Yine internetteki bilgilere baktığınızda ulaşımın zor, yolunun virajlı ve bozuk olduğu bilgilerine de rastlarsınız. 2022 yılında Denizli’den Sakızcılar köyüne kadar oldukça güzel ve zorlamayan asfalt bir yol olduğunu söyleyebilirim. Sadece Sakızcılar Köyü’nden sonra 1 km kadar taş döşeli biraz dar yol bekliyor ama burası da zorlu değil.


Ağlayan Kaya Şelalesine Denizli üzerinden ya da Çal ilçesinden ulaşabilirsiniz. Denizli’den yaklaşık 35 km ve 40-45 dakikalık yolculukla ulaşılıyor.Pamukkale-Irganlı yoluyla gidiliyor. Sakızcılar Köyü yakınlarından itibaren tabelalar yönlendiriyor.

Denizli’nin yaz sıcaklarında tesise ulaştığınızda sadece bu mükemmel doğa harikasını değil serinliği de hissediyorsunuz. Burası aslında 50 yıldır işletilen bir alabalık tesisi. (Sadece alabalık değil çeşitli seçenekler var tabi) Tesise girip su sesini takip ettiğinizde de gerçekten mükemmel denebilecek bir doğal güzellikle karşılaşıyorsunuz. Yaklaşık 30 metre yukarıdan dökülen şelale muhteşem görsellik sunuyor. Ağustos ayında suyu biraz azalmış olsa da görülmeye değer. Bundan sonra size bol bol fotoğraf çekmek ve şelalenin soğuk suyunda serinlemek kalıyor. ( Bu arada şelale alanında suya girmek, yüzmeye çalışmak yasak deniyor) Biz de ayaklarımızla bu serinliği hissetmeye çalışıyoruz.

Buraya gelmişken tesiste güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Güzel oturma yerleri düzenlemişler. Alabalık başta olmak üzere çeşitli seçenekler var. Oldukça lezzetli yemekler geliyor ve fiyatları da günümüz şartlarında makul sayılır.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER