KURŞUNLU ŞELALESİ ANTALYA

 


KURŞUNLU ŞELALESİ

Şelaleleriyle ünlü Antalya’da gezilebilecek önemli doğal güzelliklerden biridir. Yaz sonu ve sonbahar mevsimlerinde suyu azalsa da tabiat alanı olarak düzenlenen şelale bölgesi zaman ayrılıp görülmeye değer.


Kurşunlu Şelalesi tabiat alanına Antalya-Isparta yoluyla ulaşılabilir. Antalya’dan Alanya’ya devam edilirken Isparta yönüne dönüp kısa bir yolculukla tabiat alanına ulaşılmakta. Tabiat alanı şelalesinin yanında flora ve faunasıyla da ilgi çekici. Alanda kısa bir gezi ve dinlenme bile keyifli zaman geçirmenizi sağlıyor. Bölge 1986 yılında düzenlenerek ziyarete açılmış.

Kurşunlu, 18 metre yükseklikten dökülen şelale, yanında bulunan küçük şelaleler ve göletlerle ziyaret edenlere güzel görseller sunuyor. Park içinde seyir terasları, köprüler, yürüyüş yolları ve tesislerle  her su bitkileri, su avizeleri ve yeşil algler ilgi çekiyor.




Yıl içinde debisi sık değişiklik gösteren şelalelerden. Kış ve ilkbahar sonunda gidildiğinde fazla akışa rastlanabilir. Tabiat alanına 30 TL (2022) ücret ödeyerek gezebiliyorsunuz.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER