ÇİVRİL IŞIKLI GÖL

 

IŞIKLI GÖLÜ

Bugün Denizli Çivril sınırlarında yer alan Işıklı Gölü’ndeyiz. Işıklı Gölü Haziran ve Temmuz aylarında su yüzeyini kaplayan nilüfer çiçekleri ve bunları gözlemlemek amacıyla yapılan tekne turlarıyla oldukça popüler. Özellikle son iki yıldır bu turlar gölde önemli bir aktivite haline gelmiş.

Işıklı Gölü en derin yeri 3 metreyi ancak bulan sığ bir göl.Aynı zamanda Büyük Menderes Nehri’nin kaynaklarından birini de oluşturuyor.   Nilüfer çiçekleriyle anılıyor olsa da önemli sayıda kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle “Uluslararası Ramsar Sözleşmesi” ile A sınıfı sulak alanlar sınıfına dahil edilmiş.


ULAŞIM

Nilüfer çiçeklerini en iyi gözlemlemek ve uygun tekne turlarına dahil olabilmek için navigasyona “Beydilli Işıklı Gölü” yazmak gerekiyor. Yol sizi Çivril-Beydilli Köyüne , oradan da teknelerin kalktığı göl kıyısına kadar götürüyor.

NE ZAMAN GİDİLMELİ

Işıklı Gölü’nde nilüfer çiçeklerinin en yoğun açtığı dönem Haziran ve Temmuz ayları. Zaten tekne turları da Haziran ayı başında başlatılıyor. Gün içinde nilüferlerin çiçeklendiği zaman dilimi sabah 10.00 ile öğleden sonra saat 16.00-17.00 ye kadar. Sonra çiçekler kapanmaya başlıyor. Yani ziyaretinizi bu saatlere denk getirmelisiniz. Bir de mümkünse hafta içi gidilmeli. Zira hafta sonlarında gruplar halinde turlar düzenlenebiliyor ve tekneler için sıra beklenebiliyor.

Beydilli’den yapılan tekne turları 350 TL (2023) ve yaklaşık 45 dakika 1 saat arası sürüyor. Tekne kaptanları da genelde güzel bilgilendirmeler yapıyor.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER