KAVALA GEZİ REHBERİ

 

KAVALA GEZİ REHBERİ

Kavala Yunanistan’da Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinde aynı ilin sahil kesiminde yer alan merkezidir.

Kavala Osmanlı Dönemi’nde Balkanlar’da önemli merkezlerden biriydi. Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın da doğum yeridir.

Taşoz’dan gelen göçmenler tarafından MÖ 6.Yüzyılda kurulduğu sanılan Kavala 1387 yılından 1912 yılına kadar beşyüz yıldan fazla Osmanlı hakimiyetinde kalmıştır. Bu nedenle Osmanlı izlerinin çok fazla görüldüğü yerlerdendir.


Kavala Yunanistan’a gezi planlayanların özellikle tercih edilen yerlerdendir. Türkiye’ye yakın konumu nedeniyle günübirlik gezi planlarına da dahil edilmektedir. Zira İstanbul’dan 5 saatte, Tekirdağ’dan 3 saatte Kavala’ya ulaşılabilmektedir.

Kavala’da gezilecek yerler genellikle eski kent merkezi olarak adlandırılan yerdedir. Burası tepede bulunan kalesi, camisi ve onlarca Osmanlı eseriyle tipik bir Anadolu kenti görünümündedir.



                                                             Halil Bey Camii

Aracınızı “Panagia” adı verilen kent merkezinin girişine park edip cumbalı evlerle donatılmış sokakları adım adım gezmelisiniz. Sokaklarda kentin tepesinde bulunan kaleye kadar yürüdüğünüzde her köşe başında, her sokakta ayrı bir güzellik görüp fotoğraflayacaksınız. Özellikle Kavala Kalesi’nin bulunduğu yerden kentin mükemmel manzarasını izlemeli, 16.Yüzyılda inşa edilen Halil Bey Camisini, kıyıya yakın yerde bulunan Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evini, kiliseleri, açıksa Paşanın yaptırdığı İmaret’i ve geçmişi Roma Dönemi’ne dayanan , Kanuni Sultan Süleyman zamanında yenide inşa edilen Kamares Su Kemerleri’ni mutlaka görmelisiniz. Kapanış Panagia Meryem Ana Kilisesi’nin karşısında bulunan kafelerde bir mola vermek ve meşhur Kavala kurabiyesi alarak kente veda etmek olmalı.




                                                                           İmaret

Mehmet Ali Paşa Evi
                                                    Panagia Meryem Ana Kilisesi

                                                           Kamares Su Kemerleri  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER