ACIPAYAM KANYONU DENİZLİ

 

ACIPAYAM KANYONU

Denizli Acıpayam ilçesi yakınlarında bulunan kanyon son yıllarda düzenleme çalışmaları yapılıp turizme kazandırılmaya çalışılan muhteşem bir doğal güzellik. 2022 yılı Ağustos ayında tüm yatırımlar bitmemiş olsa da gezenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma getirilmiş.

Acıpayam Kanyonu’na Ulaşım

Kanyon yörede “Benlik” ya da “Olukbaşı Kanyonu” olarak da biliniyor. Kanyon Denizli’ye 110 km, Acıpayam’a 40 km uzaklıkta. Navigasyonla gidecekseniz Benlik Köyü’ne göre rota belirlemelisiniz. Acıpayam, Ketekçi, Olukbaşı ve Benlik yoluyla ılaşabirlirsiniz. Ketekçi’den sonra tabelalar yardımcı oluyor. Benlik Köyü’ne kadar rahat ve düzgün bir asfalt yoldan gidiyorsunuz. Köyden kanyona kadar olan 4 km lik kısım yakın zamana kadar toprakken günümüzde asfaltlama çalışmaları başlatılmış. Şimdilik mıcır döşeli olduğu için aracı dikkatli sürmekte yarar var.


Kanyon

Kanyona ulaştınız arabalar için park yeri mevcut. Şimdilik kanyona giriş ücretsiz (Ağustos 2022). Ama turnikeler ve giriş yapılmış demek ki yakın zamanda bir ücret belirlenecek. Taştan ve ahşaptan çok güzel yerler yapılmış. Şuan için çoğu kapalı ama yiyecek ve içecek ihtiyaçları için faaliyette olan yerler de var.

Kanyon içerisinde ahşap yürüyüş yolları, köprüler ve seyir terasları oluşturulmuş. Küçük göller ve şelaleler yapılarak çok güzel bir görsellik kazandırılmış. Kanyon girişinden en dar yerine kadar rahatlıkla gidilebiliyor. Yaklaşık 600 metre kadar olan bu yürüyüş yolu fotoğraf meraklıları için çok güzel kareler sunuyor. Tamamen bakir bir ortam. Bir tarafta yemyeşil çam ormanları, yaklaşık 50 metre yüksekliğinde kanyon duvarları, turkuazdan yeşile dönen suyun rengi ve sesi ile keyifli 2 saat geçirebileceğiniz bir yer Acıpayam Kanyonu.

İlkbahar aylarında suyu mutlaka daha fazla olacaktır.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER