MANAVGAT ŞELALESİ

 

Antalya’nın en çok bilinen en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerindendir. Şelale Antalya merkeze 72 km uzaklıkta, Manavgat ilçesinin de 3 km kuzeyinde yer almaktadır. Şelale deyince öyle hayal edilen metrelerce yüksekten dökülen bir görüntü oluşturmuyor. Yaklaşık 3-4 metre yüksekliğinde bir falezden dökülen su ama her mevsim yüksek debisiyle oldukça güzel bir görsellik sunuyor.


Şelaleyi oluşturan Manavgat Çayı, en büyüğü Dumanlı Kaynağı olan karstik kaynaklarla beslendiği için gür bir akışa sahip.

Manavgat Şelalesine ulaşım oldukça kolay. İlçe içinde tabelaları takip ederek kısa sürede ulaşılabiliyor. Şelale alanında aracınızı park edebileceğiniz otopark mevcut.  Şelaleye 30 Tl (2022) ücret ödeyerek girebiliyorsunuz. Müzekart geçmiyor.




Manavgat Şelalesinde bol bol fotoğraf çekmenin yanında çay bahçesi veya restoranlarda şelale manzaralı oturup hoş zaman geçirebilirsiniz. Piknik yapabilir ya da uygun mevsimde rafting yapanları izleyebilirsiniz.

Tabi yaz mevsiminde oldukça kalabalıkla karşılaşmanız kesin. O nedenle sakin zamanda ziyaret etmeyi düşünenler ilkbahar ve sonbahar dönemini tercih etmeli.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER