İSTANBUL'U TARİH KOKAN SEMTLERİ;BOYACIKÖY




İstanbul’un Avrupa yakasında Boğaziçi kıyılarında bulunan semt Emirgan ve Baltalimanı arasında boğazı gören yamaç boyunca kurulmuştur. III.Selim döneminde Kırklareli’nden getirilen ve boyacılık konusunda ustalıklarıyla tanınan Ermeni ve Yahudi ailelerin bu bölgeye yerleştirilmesi sonucu bu ismi almıştır.  40 kişilik Kafkariyodi ailesi gibi

Boyacıköy sokakları; bazıları tek katlı bazıları müstakil  tarihi evleriyle karşılıyor gezenleri.Semtin sokaklarını arabayla da gezmek mümkün ama yokuşları ve dar sokakları bu şekilde keşfetmek pek kolay değil. O nedenle biraz yorgunluğu göze alıp yavaş  yavaş ve keşfederek sokakları gezmek en iyisi.



Birkaç saatlik zaman diliminde bazen rengarenk ahşap evler karşılayacak gezenleri, bazen bir Ermeni   ya da Rum kilisesi. Bir yokuştan güzel bir boğaz manzarası göreceksiniz bir diğerinde pek orjinalliği kalmayan tarihi çeşmeyi.

Boyacıköy sokaklarını gezerken hemen yakınındaki gürültülü caddenin aksine sessizliği sakinliği yaşayacaksınız. Bir de “Hakkak Yumni Sokak” gibi merak uyandıran sokaklara da rastlayacaksınız.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER