HORHOR ANTİKACILAR ÇARŞISI /HORHOR BİT PAZARI



Fatih’te bulunan Horhor Antikacılar Çarşısı ya da daha bilinen adıyla Horhor bit pazarı özellikle geçmişe meraklıların uğrak yerlerinden. Yedi kata yayılan yaklaşık 200 dükkanı gezerken birkaç yüz yıla gezinti yapıyorsunuz.

Mobilyalardan cam eşyalara, 18. Ve 19. Yüzyıl Rönesans eserlerinden gotik parçalara, ahşaptan seramiğe ve tabii ki elektrik ve elaktronik eşyalara her türden meraklısına hitap eden bir yer.

Horhor caddesinden Aksaray’a inerken tarihi Abdüllatif Suphi Paşa konağından hemen sonra sol tarafta ara sokakta göreceğiniz çarşıyı asansörle en üst kata çıktıktan sonra gezmeye başlamalısınız.



Çarşıdan  ziyade bir müzeyi andıran dükkanları anlayarak gezebilmek için birkaç defa gitmek gerekir. Şöyle bir iki saat dolanıp çıkmak sadece neler var göz gezdirmek anlamına geliyor.  Dikkat çekici olanı hafta sonu olmasına rağmen bu ilginç çarşının birkaç tane gezeni olması. Bir de fiyatların oldukça yüksek olması (mesela 1950 li yıllara ait bir radyonun üç binlerden başlaması gibi) her keseye uygun olanı da var tabii.

Çarşının bir diğer özelliği de bazı dükkanlarda restorasyon ve tamirat işlerini de yaptırabilmeniz.



Horhor’da geçmişe yaptığınız yolculuğun ardında yakın çevresinde bulunan Kız Taşı




Bozdoğan Kemeri



Şehzade Camii gibi yerleri de gezebilirsiniz.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER