BAFA GÖLÜ



BAFA GÖLÜ

Aydın-Muğla sınırında yer alan ve Çamiçi Gölü olarak da adlandırılan Ege Bölgesi'nin en büyük doğal gölü.

Büyük Menderes Deltası'nın güneydoğusunda yer alan göl aynı ırmağın getirdiği alüvyonların tarihi Latmos Körfezi'nin ağız kısmını kapatıp Ege Denizi'nden koparmasıyla oluşmuş.





Bafa Gölü, Tarihi, arkeolojik ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin en zengin coğrafyalarından biri. 250 den
fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor,kıyısında ve adalarında Akdeniz iklim tipi bitki örtüsünün örneklerini barındırıyor.Son yıllarda kirlenme sonucu önemli kayıplar yaşasa da kefal ve yılan balığı gibi lezzetli göl balıklarını yaşatıyor.

BAFA GÖLÜ'ne ulaşım oldukça kolay; Söke'den Bodrum-Milas yoluna devam ediyorsunuz, bir süre sonra göl güzel görüntüsüyle karşınızda. Ama tarihi ve arkeolojik değerlerle, göl yaşamını görebilmek için yola devam edip Heraklia( Kapıkırı) köyüne ulaşmanız gerekiyor. Bafa Beldesi bitiminde solda kapıkırı tabelasını görüyor ve takip ediyorsunuz.

Yol boyunca tarlalar, bahçeler ve değişik hayvan türleriyle köy yaşamının örneklerini görüyorsunuz.Yol boyunca sizi ilk karşılayan güzelliklerden biri de; Bafa Gölü'nün ardında yükselen heybetli Beşparmak Dağları'nın dev granit blokları oluyor.


Heraklia Adası
    Bafa Gölü üzerinde büyüklü küçüklü altı ada bulunuyor. Bunların en ünlüleri Heraklia ve İkiz Adalar.         Adalar üzerinde özellikle Bizans döneminden kalan manastır ve şapel kalıntıları meraklılarını bekliyor.

Bafa Gölü turu size birçok seçenek sunuyor;
-Güne göl kıyısındaki herhangi bir pansiyonda kahvaltıyla başlayabiliyorsunuz.

-Ardından keyifli bir tekne turuyla adaları gezebiliyorsunuz

İkiz Ada

-Agora,Athena Tapınağı, Meclis Binası gibi çoğunluğu evler altında yokolmaya başlamış Heraklia kalıntılarını gezebilirsiniz.

-Bizans Kalesinde resim çekilebilirsiniz.


-İlginç kaya mezarlarını ziyaret edebilirsiniz

-Balık türlerini ve zeytinyağlıları tadabilirsiniz...

-Ama mutlaka akşam güneşinin batışını izlemelisiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER