İSTANBUL'A YAKIN ÜCRETSİZ KAMP ALANLARI;ESENCELİ KÖYÜ

 



İstanbul çevresinde yoğun kalabalığın yaşanmadığı,ücretsiz kamp alanları rotamızda Esenceli Köyü’ndeyiz.

Esenceli Şile ilçesine bağlı bir köy. Ömerli Barajı kıyısında, doğal güzellikleri tahrip edilmemiş, nüfusu ve yayılış alanı küçük köylerimizden.

Ulaşım

Esenceli Köyü’ne ulaşmak için Şile otobanını takip etmelisiniz. Avcıkoru tabiat alanını geçtikten sonra Kömürlük yoluyla ulaşacaksınız. İstanbul Avrupa yakasından normal trafikte bir saatlik mesafede. Yol köye kadar asfalt ve ulaşım kolay.



Kamp alanı

Esenceli Köyü’ne ulaştıktan sonra kısa bir keşif yürüyüşüyle Ömerli barajı kıyısında çadır kurmaya elverişli alan çok. Yağışlarla yollar bozulmamışsa her türlü araçla göl kıyısına ulaşmak mümkün.

Bir not; Göl kıyısı özellikle piknikçilerin uğrak yeri. Güzel bir kamp alanı bulmak için ya hafta içi tercih edilmeli ya da sabah erken saatlerde gidilmeli.

Kamp alanında WC, elektrik, market imkanları yok. Yiyecek ve içecek suyunuzu mutlaka yanınızda getirmelisiniz. Telefon ve internet çekiyor. Kamp alanının arka kısmı orman olduğu için genelde odun bulma sorunu yaşanmıyor. Ateş kontrollü yakılabiliyor fakat aslında yasak. O nedenle görevliler uyarıp ateşi söndürmenizi isteyebilir.



Ömerli Barajı kıyısında, yürüyüş, balık tutma ve yoga yapma imkanları var ve bunu gözlemleyebiliyorsunuz. Kamp alanının manzarası çok keyifli özellikle akşam gün batım anları unutulmaz görüntü sunuyor.

Keyifli kamplar.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER