AYVAT BENDİ, İSTANBUL'A YAKIN ÜCRETSİZ KAMP ALANLARI

 



İstanbul’a yakın ücretsiz ve sakin kamp alanlarında bugünkü rotamız Ayvat Bendi. Belgrad Ormanı sınırları içerisinde bulunan Ayvat Bendi İstanbul’da kamp yapanların sıklıkla tercih ettiği alanlardan.

Bilindiği üzere Belgrad Ormanı içinde kamp yapmak, ateş yakmak aslında yasak ve maddi cezası var. Ancak Ayvat çevresi ormanın biraz uzak köşesinde olduğundan nispeten sakin ve tedbirlere uyarak çadır kurabileceğiniz alanlardan.

Ayvat Bendi, Belgrad Ormanı içinde bulunan 9 Tabiat parkından biri ve Kemerburgaz yakınlarında bulunuyor.Burada bulunan tarihi bend 1765 yılında III.Mustafa döneminde yapılmış.





Nerede Kamp Yapılır

Belirli bir ücret ödeyerek girilen tabiat parkı alanında; Ayvat Deresi kenarında, Ayvat Göleti etrafında birçok alan çadır kurmaya uygun. Gözlerden iyice uzaklaşmak isteyenler için çok uygun yeri tarif edelim.  Kemerburgaz tarafından gelip gişelerden sonra toprak yol takip edilerek önce bende ulaşmak, sonra göleti dolaşarak karşı tarafa geçmek gerekiyor. Gçlet etrafı hem çok düz değil hem de kurbağa sesleri rahatsız edebilir. Karşı tarafa geçtiğinizde göleti yukarıdan gören konumda yola yakın çadır kurmaya uygun düz alanlar bulacaksınız. Çadır alanına yakın iki çeşme hem alanı bulmanıza yardımcı olacak hem de su ihtiyacınızı karşılayacak. Bu da kamp alanı için güzel bir avantaj.

Keşfettiğiniz alanda meşe,gürgen ve kayın ağaçlarının altına çadırınızı kurabilir, doğanın ve sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz. Kamp ateşi için orman içinde odun bulma sıkıntısı yok. Tabi orman içinde ateş yakmanın yasak olduğunu bilerek ve daha önce ateş yakılan alanları kullanarak.

Kamp etkinliğine güzel bir orman yürüyüşünü eklemeyi de unutmayın. Çevre bunun için çok uygun. Zaten kamp alanı çevresinde karşılaşacağınız insanlar ya yürüyüş grupları olacak ya da sizler gibi kamp kuranlar.





Son bir not, alanda telefon ve internet çekmiyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER