KARİNA SÖKE


Bugün rotamızı Dilek Yarımadası Yenidoğan Bey Köyü Karina Bölgesi,diğer adıyla Menderes Deltası'nın en son bölümünde bulunan Karina.

Türkiye'nin belkide en bakir bölgesi  olan Dilek Yarımadası'nda doğa ile iç içe unutamayacağınız anılarla Ege Denizi'nin sunduğu muhteşem lezzetleri tatmak istiyorsanız buraya mutlaka geliyor olmalısınız,çünkü yer gerçekten gizli kalmış bir cennet..

                         Priene Antik Kenti
Gezimize Priene Antik kentiyle başlayacağız.Priene antik kenti, Ardından Doğanbey'in restorasyonla yeniden hayatla buluşan evlerini göreceğiz... Ardından Karina bu Karina bambaşka bir yer, bambaşka bir soluk. Virajlı dar yollardan, sazlıkların arasından geçerken elbette büyük bir beklenti içinde oluyor, insan. Yolun sonunda ne var, nasıl bir güzellik bizi bekliyor, diye. Ama Karina'nın son koyu görüldüğünde hayat birden duruyor, sanki. Ne dalgaların kıyı ile buluşmasını ne de kuş seslerini duyuyorsunuz. Sadece görmek istiyorsunuz, doya doya görmek ve hissetmek. Diyorum ya tarifi mümkün olmayan bir güzellik bu. Ege'nin sıcacık mavi denizi, gökyüzündeki bulutların dansı, ufuk çizgisi, denizde yüzen yüzlerce yaban örneği, palmiyeler, zeytinler, çamlar ara ara sazlıklar.

                                                 Eski Doğanbey Köyü
                                Dilek Yarımadası Milli Parkı Tanıtım Evi
Eski Doğanbey Köyü’nde deniz kenarına inip 6 km ilerleyince Karina’ya geliyorsunuz.
Önce Çünkü Eski Doğanbey'den deniz kenarına inip 6 km daha ilerleyince deniz kenarında ulaşacağınız son noktaya Karina deniliyor. Burası Dilek Yarımdası'nın gidebileceğiniz en uç noktası. Bundan sonrası Yunan adası Sisam'a çok yakın olduğu için jandarmanın koruması altında.
Buraya gelmişken yaklaşık 10 yıldır hizmet veren bu işletmede her türlü deniz balığını uygun fiyatlarla yiyebiliyorsunuz,ayrıca yazın masaları deniz üstüne atıp ayaklar denizde balık yemeninde ayrı bir tadı var doğrusu.





Haydi, bu hafta sonu kendiniz için sadece kendiniz için bir şey yapın...
Uzak- yakın demeyin, Söke'ye 30 kilometre mesafedeki Karina'yı görmeye, o muhteşem havasını içinize çekmeye, doğanın bakir görüntüsünü saatlerce seyretmeye ve dost insanlarla tanışmaya Karina'ya gidin...





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER