ATATÜRK ARBORETUMU

Atatürk Arboretumu İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Bahçeköy’de bulunmaktadır. Şehrin hemen içinde saklı bir cennet olarak karşımıza çıkmaktadır.

Arboretum kelimesinin anlamı ağaç evi demektir, öyle ki yüzlerce çeşit ağacı aynı anda görebilir, ağaçların altında bulunan isimleri ile bilgilenebilirsiniz.

Araçlarıyla gelmek isteyenler Beşiktaş’tan Sarıyer yönünde Büyükdere Caddesi’nden Hacıosman’a geldiklerinden sonra tabelaları takip ederek Bahçeköy yoluna saparak Bahçeköy’e geldikten sonra, İstanbul Üniversitesi spor salonunun karşısındaki Kemerburgaz Yolu (sol tarafta) ‘ndan dönerek 500 m ileride solda arboretuma gelmiş olurlar.



Belgrad Ormanları'nın bir kısmını da oluşturan Atatürk Arboretumu, aynı zaman da Fatih Ormanı'na da komşu olup, koşu ve yürüyüş parkuru bulundurmamaktadır.

Atatürk Arboretumu'na toplum ulaşım araçlarını kullanıp gitmek isteyenler ise, Hacıosman’da metrodan indikten sonra her 15 dakikada 1 kalkan 42HM numaralı Bahçeköy otobüslerine binerek 20 dakikalık yolculuk sonrası Bahçeköy’de inip, Kemerburgaz yolundan 500 m yürüyerek ulaşabilirler.





















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER