AYVAD BENDİ TABİAT PARKI İster Kamp yapın ister piknik

 


AYVAT BENDİ/AYVAT BENDİ TABİAT PARKI

Ayvat Bendi Tabiat Parkı, Belgrad Ormanı sınırlarında yer alan 9 tabiat parkından biridir. Özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde kampçıların, yürüyüşçülerin ve piknikçilerin çok tercih ettiği alanlardandır. Sonbahar mevsiminde de fotoğraf meraklılarının akınına uğramaktadır.

Tabiat parkı ismini 1765 yılında III.Mustafa tarafından yaptırılan Ayvat Bendi’nden almaktadır. Ayvat Bendi Kağıthane Deresi’nin kollarından biri olan Ayvat Deresi üzerinde kurulmuştur. Kurulduğu dönemde Osmanlı halkının su ihtiyacını karşılamak temel amaçlarından olmuştur. Tabiat alanı çok zengin bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır.



Eyüpsultan-Kemerburgaz sınırları içinde bulunan alan 2011 yılında tabiat alanı olarak kabul edilmiştir.

Ayvat Bendi Tabiat Alanına İstanbul’un değişik bölgelerinden Kemerburgaz üzerinden ulaşılmaktadır. Tabiat alanına giriş ücreti otomobil için 30 TL ir. Tabiat alanı içinde Ayvat Bendi’ne kadar asfalt, diğer alanlarına da stabilize yollarla araç yolculuğu yapılmaktadır. Hafta sonları belirli kalabalığın yaşandığı alanda hafta içi sessiz, sakin kamp ve piknik alanları bulunabilir. Kamp için özellikle gölet etrafı tercih edilebilir, Hem daha sakin hem de kamp ateşi için odun sorunu yok.










Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER