DİM MAĞARASI ALANYA

 


DİM MAĞARASI

Alanya’ya 11 km uzaklıkta bulunan Dim Mağarası 360 metre uzunluğuyla ( 410 metre uzunluğun gezilebilen kısmı) ülkemizin ziyarete açık en uzun mağaralarından biridir. Mağara 10-15 metre yüksekliğe ve genişliğe sahiptir.

Dim Mağarası Cebeli Reis Dağı’nın batı yamacında denizden yaklaşık 232 metre yüksekliğindedir. Mağara girişindeki otoparka kadar araçla rahat çıkılabilecek asfalt yola sahiptir. Mağara önünde bulunan seyir terasından Alanya’nın ve Dim Çayı’nın panoramik görüntülerini izlemek ve fotoğraflamak unutulmamalı.


Dim Mağarası girişte iki galeriye ayrılıyor. Yaklaşık 50 metre uzunluğa sahip kısa galeri ve 360 metre uzunluğundaki büyük ve uzun galeri. Mağara galerisi düz olmadığı için 360 metrelik yürüyüş yolu zaman zaman iniş ve çıkış merdivenleri şeklinde devam ediyor. Dolayısıyla çok kolay bir tur değil. İçerisindeki nemle birleşince oldukça yorucu. Zaten bazı rahatsızlıkları olanlar için girişte uyarı levhaları da var.

Ama kondisyonunuza ve nefesinize güvenip 30-45 dakikalık bir yürüyüşü göze alanlar asla pişman olmayacaklar. Zira mağara içinde farklı oluşumlar ( tül, makarna, inci ve traverten gibi) sarkıtlar, dikitler ve sütunlarıyla çok ilginç şekiller var. Yürüyüş yolunun en sonunda mağara tabanında küçük bir göl bulunmakta. Mağara içi her mevsim yaklaşık 18 derece sıcaklığa sahiptir.

Dim Mağarası 1986 yılında keşfedilmiş ve 1998 yılında ziyarete açılmıştır.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER