İSTANBUL'A YAKIN ÜCRETSİZ KAMP ALANLARI; ÇİFTALAN SAKLI GÖL

 


İSTANBUL’A YAKIN ÜCRETSİZ KAMP ALANLARI; ÇİFTALAN SAKLIGÖL

İstanbul’un yoğun yaşamından biraz uzaklaşmak, sevdikleriyle doğada birkaç gün geçirmek isteyenler için kamp hayatı oldukça cazip hale geldi. Özellikle pandemi döneminde.

Bizler de kamp hayatının keyfini yaşamaya çalışanlardanız.Tercihimiz ise özellikle çok kalabalık olmayan günler ve ücretsiz kamp alanları.

Bugün rotamız Çiftalan Saklıgöl tarafı. İstanbul yoğunluğundan çok uzak ama İstanbul’a çok yakın olması tercih sebebimiz.

İnternette Çiftalan ve kamp yazdığınızda çoğunlukla bu alanın görsellerini göreceksiniz ama net ve açıklayıcı bilgiyi pek bulamayacaksınız. Konum olarak yazdığınızda da tam yerini bulmak kolay değil.



Nasıl Ulaşılır?

Belgrad Ormanı üzerinden, Kemerburgaz yolundan ya da Kısırkaya tarafından ulaşmanız mümkün. Biz Kemerburgaz yolunu kullandık. Bu yoldan Çiftalan yönüne devam edip ormanı bitirecek, Kuzey Marmara otoyolunu geçtikten sonra Kısırkaya yoluna sapacaksınız. Yaklaşık 200 metre devam ettikten sonra soldaki çam ormanlarına ulaşacaksınız. Alanı gösteren herhangi bir tabela yok ve alana ulaşan herhangi bir yol da yok.Belediye tarafından yol kenarları kum yığınlarıyla kapatıldığı için son birkaç yüz metreye araç gitmesi çok zor.Kamp alanındaki çöp yığınlarını gördükten sonra bu konuda belediyeye hak vermemek de mümkün değil.

Biraz çaba biraz macera ile araçlarımızı kamp alanına ulaştırdığımızı da belirteyim Ama arazi aracı ya da motor tercih edilmeli.

Haritada ismi ve konumu belli olmayan Saklı Göl’e bir şekilde ulaşınca harcanan çabanın boşa olmadığını göreceksiniz. Küçük ve yapay bir göl. Her iki kıyısında da çadır kurmak mümkün. Genellikle söğüt ve meşe ağaçlarıyla olan Karadeniz’e bakan kıyısında çadır atanlar fazla.  Biraz da bu nedenle biz Kısırkaya yoluna yakın olan bölümde çam ağaçlarının altına kurduk çadırlarımızı. Bu durum hem alanın sadece bize ait olmasını hem de manzaranın güzelliğini yaşamamızı sağladı. Çadırlarımızı gölü yüksekten gören alana, ateş, yemek ve oturma yerimizi de tam göl kıyısında hazırladık.





Doyumsuz manzarası, sessiz ortamı ve uzun yolculuk yapmamış olmanın rahatlığıyla çok keyifli bir kamp günü geçirilecek yerlerden. Üzerine sabah kahvaltısından sonra göl çevresinde yapılacak yarım saatlik yürüyüş yapmanız tavsiye olunur.

Notlar;                             

·         Son bölüm hariç araçla ulaşım kolay

·         Telefon ve internet çekiyor

·         Odun bulmada sorun yaşamadık (Tabi kamp alanlarında ve ormanda kontrollü ateş yakmak gerektiğini belirtelim)

·         İçme suyu yok tedbirli gidilmeli

·         Mutlaka kamp sonunda hiçbir çöpümüzü bırakmadan alandan ayrılmalı

Keyifli kamplar.











Yorumlar

  1. Keşke gittiğinz ve kamp kurduğunuz yerleri google maps linki olarak ekleseniz. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Yorum ve öneriniz için teşekkürler. Yeni paylaşımlarımda link eklemesi yaparım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER