TURGUT KÖYÜ SEFERİHİSAR/ LAVANTA



Fransa’nın Provence bölgesiyle adını duyurmaya başlayan,Isparta’nın Kuyucak köyüyle hayatımıza giren “lavanta”.

Son dönemlerde ülkemizin değişik yörelerinde burada da varım diyor. Bu yerlerden biri de Seferihisar’ın Turgut Köyü. 2015 yılında Kuyucak köyünden getirilip 4 dönüm arazide yetiştirilmeye başlayan lavanta bitkisi sonraları köyün değişik yerlerinde ekilir olmuş.


Artan tanıtımlar, şenlikler ve festivallerle yakın zamanda yeni bir lavanta kokulu köyümüz daha olacak. Nitekim bugün bile köyün sokaklarında, evlerinin duvarlarında mor rengin hakim olmaya başladığını görmek mümkün.



Turgut Köyü Isparta uzak diyenler için iyi bir seçenek olabilir.Yalnız Turgut köyü lavantaları biraz daha erken morardığı ve hasat edildiği için Haziran ayı ortalarından sonra ziyaret edilmeli.Lavanta festivali  ve hasat şöleni genellikle Haziran’ın son günleri ya da Temmuz başında yapılıyor.

Turgut Köyüne, İzmir Seferihisar yolundan Seferihisar’a gelmeden yaklaşık 5-6 km. önce sağa dönüp tabelaları takip edilerek ulaşılıyor. Önce Düzce köyüne ardından Turgut köyüne varıyorsunuz.

Seferihisar’a ve Turgut Köyüne gelmişken ülkemizin ilk sakin şehri (cittaslow) Seferihisar’ı ve liman mahallesi Sığacık’ı görmeden olmaz. Özellikle Sığacık’a 1-2 saat ayrılmalı. Ve tabii ki yakınlarda bulunan Teos antik kenti de unutulmamalı.






Yorumlar

  1. Lavanta Ürünlerimiz ve Lavanta Fideleri İçin 0536 657 18 33
    Web :http://lavantaturgutkoyu.tr.gg

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER