ULUBEY KANYONU UŞAK



Ulubey Kanyonları,ülkemizde son yıllarda isminden sık söz ettirmeye başlayan doğal güzelliklerimizden. Kanyon Ulubey Çayı ile Banaz Çayı’nın oluşturduğu ana kanyon ve buna bağlı onlarca büyük ve küçük kanyondan oluşmaktadır.

Uşak ili Ulubey ilçesi sınırları içinde yer alan kanyon ABD Arizona’ki Büyük Kanyondan sonra dünyanın ikinci kanyonu olarak kabul edilmektedir.Ülkemizde bu kadar önemli coğrafi oluşumlar varken yıllarca fark edilmemesi,günümüzde de daha çok yakın çevre insanlarının bilip geziyor olması acı tabi ki.


Türkiye’nin her tarafı bir cennet ve eşi benzeri bulunmayan doğal bir yapıya sahiptir. Bunlardan bir tanesi de Ulubey Kanyonudur. Böylesine muhteşem bir kanyon birçok kişi tarafından maalesef bilinmemektedir. Kanyonların oluşması belli aralıklarla meydana gelen erozyonların toprağı aşındırması sonucunda gerçekleşmektedir. Kanyonlardaki toprak yapısı granit ve kum taşı gibi sert kayalardan oluşmuştur. Kanyonların oluşumunda hava akımlarının etkisi çoktur.

Bölgede bulunan organize sanayinin kimyasal atıkları bölgenin doğal zenginliğini yok ediyor maalesef.Ulubey kanyonu’nun içindeki derenin iyice azalan ,rengi siyahlaşan ve kokan suyundan anlayabiliyorsunuz.



Cam Teras

Cam teras yapılması fikri son derece enteresan bir fikir, 2015 yılında hizmete açılmış. Ulubey Kanyonuyla çok örtüşen bir mimariye sahiptir. 135 m2 alanı da kaplayan cam terasın, kurşungeçirmez özelliği olan camlarının kalınlığı 30 milimetredir. Ürkütücü bir uçurumun üzerinde kurulmuş olan Ulubey Kanyonu Cam Teras yükseklik korkusu olanlar için korku yaratsa da mutlaka ziyaret edilmeli o heyecan yaşanmalı.

Kanyonun kenarında buluna  kafeteryalarda oturarak hem yorgunluğu atabilir hem de kanyonun muhteşem manzarası eşliğinde bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Ulubey Kanyonu gezinize yakınlardaki Blaundus Antik Kenti ve Clandras Köprüsü’nü de ilave ederseniz harika bir gezi günü yaşayacaksınız.



Ulubey Kanyonu Nerede Ve Nasıl Gidilir


Türkiye gerek doğal zenginlikleri, gerek tarihi eşsiz güzellikleriyle eşi benzeri olmayan bir ülke. Uşak ili ve sınırları içinde bulunan kanyon, Ulubey ilçesinde yer almaktadır.

Uşak il merkezine 30 km mesafede olan Ulubey’e her gün otobüs kalkıyor. Ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Zaten ilçe sınırlarına girilince çok kısa mesafede kanyonlara ulaşılıyor.Sadece tabelaları takip etmek gerekiyor.Özel araçla Uşak-Ulubey ya da Denizli-Güney Ulubey yolundan ulaşım yapılabilir.Kanyon alanında otopark hizmeti yeterli ve ücretsiz.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER