ŞEREFİYE SARNICI



İstanbul Yerebatan ve Binbirdirek Sarnıcı’ndan sonra yeni bir sarnıcı ziyarete atı;Şerefiye Sarnıcı. Tarihi yarımadada Binbirdirek Sarnıcı’na çok yakın konumda yer alan sarnıç güzelliği ve özellikleriyle yakın zamana en çok ziyaret edilen haline gelebilir.




Restorasyonu tamamlanan sarnıç; tertemiz görüntüsü,serin havası, güzel ve renkli ışıklandırması ve çeşitli sergilere ev sahipliği yapmasıyla ( şuanda İranlı sanatçı Ahmet Nejat’ın  sergisi var) kısa ama keyifli bir gezi sunuyor. Şimdilik giriş ücreti de alnmıyor.Sabah 9.00 ile 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Şerefiye Sarnıcı Nerede

Sultanahmet meydanında Dikilitaş’ı geçip sağa dönerek yaklaşık yüz metre yürüdüğünüzde solda üzeri cam kaplı sarnıcı göreceksiniz.(Fatih Piyer Loti Caddesi)



Şerefiye Sarnıcının Tarihi
Sarnıç İstanbul’daki en eski sarnıcı olarak kayıtlara geçti. İnşaası Ayasofya’dan daha eski olan sarnıç günümüzden yaklaşık 1600 yıl önce yapılmış. Tarihteki adı Theodosius Sarıcı  olan yapı 428-443 yılları arasında Bizans İmparatoru II. Theodosius tarafından Bozdoğan Kemeri vasıtasıyla su depolamasını sağlamak amacıyla inşa edilmiş.

Şerefiye Sarnıcını gezdikten sonra yakın çevrede bulunan Yerebatan Sarnıcı ve Binbirdirek Sarnıcı ile Türk İslam Eserleri Müzesini de gezebilirsiniz.













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER