EDİRNE ARKEOLOJİ VE ETNOĞRAFYA MÜZESİ


Edirne Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi bu şehri gezenlerin uğraması gereken yerlerden biri. Hem konumunun kolaylığı, hem de tarihe bir yolculuk yapma açısından kısa ama güzel bir gezi durağı.


Selimiye Camii’nin hemen yakınına kurulmuş müzeye kolayca ulaşılabiliyor.Cami çıkışında önce Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu yer olarak bilinen Taş Odalar görülebilir, müze ile cami arasında kalan ve Osmanlı Mezar Taşları sergileme alanı olarak düzenlenen park park  gezilebilir.


Müzenin bahçe kısmında; Roma dönemine ait kahitler, Edirne çevresinde bulunan Dolmen ve menhirler, yine Roma ve Helenistik döneme ait sütun başlıkları sergileniyor.

Müze binasının giriş bölümünde ilk olarak Etnoğrafya bölümü yer alıyor.Halı, kilim örnekleri, yöreye ait yerel kıyafetler ve günlük hayatta kullanılan eşyalar görülüyor.



Arkeoloji bölümü ise Paleontolojik döneme ait fosillerin sergisiyle başlıyor.Edirne ve çevresinde bulunan 3. Jeolojik devre ait gergedan ve at türünden hayvanlarla, yaklaşık 30 milyon yıl öncesine ait deniz canlılarının fosillerini görebiliyorsunuz.

Arkeolojik buluntuların başında yakın çevre höyüklerinden çıkarılan taş, kemik ve toprak eşyalar, Edirne çevresi ve Anadolu’nun değişik ören yerlerinden getirilen heykeller, takı eşyaları, mezar stelleri, sikkeler ve seramik eşyalar sergileniyor.

Müze hergün ziyarete açık ve müze kartı olmayanlar için giriş ücreti 5 TL












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER