ABİDE-İ HÜRRİYET PARKI / ANITI


Adım adım İstanbul gezisinde bu kez Çağlayan’dayız. Abide-i Hürriyet Parkı'nda...


İstanbul’un keşmekeşinde kısa süreli de olsa nefes alabileceğiniz yerlerden Abide_i Hürriyet Parkı. Aynı zamanda Mahmut Şevket  Paşa, Talat Paşa ve Enver Paşa gibi Osmanlı İmparayorluğunun ileri gelen paşalarının mezarlarını bulabileceğiniz bir yer. Ayrıca Taif’te sürgünde bulunduğu sırada boğularak öldürülen ünlü Osmanlı sadrazamlarından Mithat Paşa’nın anıt mezarı da burada görülebilir. Paşanın cenazesi 1951 yılında Taif’ten getirilip parkın bulunduğu tepeye gömülmüş, sonraki yıllarda da burada paşa adına anıt mezar yapılmıştır.








Semt sakinlerinin nefes alabildiği yegâne yerlerden biri olan parkta hem oyun alanları, yürüyüş parkurları var. Hem de 'Şehitlik' diye tabir edilen özel bir bölüm. Bu alanda, İttihat ve Terakki Cemiyeti üyelerinden Enver Paşa, Talat Paşa, Eyüp Sabri Akgöl, Atıf Kamçıl, Mustafa Rahmi Arslan ve Mithat Şükrü Bleda'nın kabirleri, ayrıca Kanuni Esasi ilanı anıt heykeli yer alıyor.








Nerede

İstanbul’un Avrupa yakasındaki Şişli İlçesi’nin Merkez Mahallesi sınırları içinde kalan Abide-i Hürriyet Parkı, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı ile İstanbul Çevre Yolu arasında yer almaktadır.

    Mahmut Şevket Paşa Türbesi







    Enver Paşa'nın Mezarı


    Talat Paşa'nın Mezarı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER