POYRAZLAR GÖLÜ SAKARYA


Poyrazlar Gölü

Sakarya çevresi özellikle doğal güzellikleriyle ülkemizin en çok ilgi çeken yerlerindendir.Karadeniz kıyısındaki ilçeleri, Acarlar Longozu, Sakarya Nehri’nin etkisiyle oluşan gölleri,vadileri, şelaleleri, yaylaları iç turizmde yoğun şekilde tercih edilmektedir. İstanbul’a çok yakın olması da bir avantaj sağlamaktadır şehre.


İşte Sakarya’ya yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri; Poyrazlar Gölü. Ama ziyaretinizi bahar ve yaz aylarında yapacaksanız mutlaka hafta içi gitmelisiniz. Zira bizim gibi bir Pazar gününe rastlatırsanız; mangal kokusu ve dumanından, halay çeken, top oynayan pijama atlet tembellik yapanların etkisiyle gölün güzelliğini anlayamıyorsunuz.


Poyrazlar Gölü Sakarya Nehri’nin hemen yakınında oluşmuş bir alüvyal set gölü. Göl fazla sularını 350 m uzaktaki Sakarya nehrine boşaltmaktadır. Derinliği 3-8 metre cıvarı olan gölün güney kısımları sığdır ve sazlıklarla kaplıdır. Göl çevresinin önemli kısmı ormandır. Gölün güney kısımlarında küçük bir longoz yer alır, bu alan su kuşlarının beslenme ve üremesinde önemlidir.


Göl çevresi Orman Bölge Müdürlüğü tarafından mesire yeri olarak düzenlenmiş. Keşke sadece gezilen alan olarak kalabilseydi. Göl kıyısında özel sektöre ait tesisler oluşturulmuş. Tabiat alanına kendi aracınızla gidiyorsanız 12 TL ödeyerek girebiliyorsunuz. Yaklaşık 4 km araç yolu oluşturulmuş göl çevresinde. Diğer alanları da yürüyerek gezebiliyor., değişik yerlere kurulmuş iskelelerde güzel kareler yakalayabiliyorsunuz.


Ulaşım

Adapazarı-Karasu yolu üzerinde, il merkezinin yaklaşık 7-8 km kuzeydoğusunda yer alır. Eski Sakarya-Karasu yolunda 10.km'de yer alan göl, Yeni Karasu yolunda Güneşler kavşağından sonra 5.km'dedir. Şehirden çıktıktan kısa süre sonra sol tarafta “Poyrazlar Gölü Tabiat Alanı” tabelasını göreceksiniz. Göl kıyısında bulunan Poyrazlar köyünden adını alan gölün diğer bir adı da Teke gölüdür.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER