POYRAZKÖY "istanbul'un yanıbaşında sakinlik arayanlara"


Tezatlar şehridir İstanbul.. Bir tarafta gün içinde milyonların koşuşturduğu Beşiktaş, Eminönü, Kadıköy gibi ilçeleri diğer tarafta tipik köy yaşamının sürdürüldüğü küçücük sakin yerleşimleri.

Poyrazköy bunlardan biridir. İstanbul’un yanıbaşında ama İstanbul’dan tamamen uzaktır sanki. Denizi isteyenlerin, kalabalıktan uzak sakinlik arayanların tercihidir burası.

Poyrazköy'e girmeden önce sol tarafta küçük bir kumsalı olan Poyrazköy plajı ve plaj etrafında tesisler, restoranlar ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Burada denize girebilirsiniz.

Poyrazköy ayrıca piknik için de ideal. Buradaki Kule Dibi Piknik Alanı ve Dere Boyu Piknik Alanları ideal piknik yerlerindendir.

Meşhur balık restaurantlarının bulunduğu Poyrazköy’de günlük taze balık her zaman mevcuttur.


Poyrazköy, rüzgara ve akıntıya karşı korunaklı bir konumda olduğundan dolayı ayrıca yat ve teknelerin de tercih ettiği ve demirlediği bir yerdir.

Poyrazköy aynı zamanda, Garipçe’nin, Rumeli Feneri’nin ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün en güzel izlenebildiği yerlerdendir.


Poyrazköy’e geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de kalesidir. Bakımsızdır, kaderine terk edilmiştir ama Karadeniz ve boğaz manzarası doyumsuzdur.

Poyrazköy Kalesi yaklaşık 600 yıllık bir tarihe sahiptir.Poyrazköy kalesine ilk olarak Cenevizliler yerleşmiş olup daha sonra Bizanslılar yerleşmiş olup daha sonrasında da Karadenizden göç edenler Poyrazköy kalesine yerleşmişledir.Poyrazköy kalesi ile Garipçe kalesi karşı karşıyadır.


Poyrazköy'e Ulaşım - Poyrazköy'e Nasıl Gidilir?

Poyrazköy'e ulaşım için Beykoz'u geçtikten yaklaşık 4 km. sonra Poyrazköy-Anadolu Feneri tabelasını izlemek gerekiyor. Buradan saptıktan sonra dar ve ormanlık yolu takip ederek önce Poyrazköy ve sonrasında Anadolu Feneri'ne ulaşabilirisiniz.

Beykoz ile Poyrazköy arası yaklaşık 18 km.dir.

Ayrıca; Kavacık'tan Poyrazköy'e 135 nu.lı belediye otobüsü seferleri yapılmaktadır.

Özel aracınız yok ise Beykoz'dan kalkan belediye ve halk otobüsleriyle de Poyrazköy'e gelmek mümkündür.

Ayrıca Eminönü'nden günde 3 defa kalkan şehir hatları vapurları (www.sehirhatlari.com.tr) ile Anadolu Kavağı ve sonrasında da buradan Poyrazköy'e ulaşılabilir.        









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER