İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR;CİN ARALIĞI CUMALIKIZIK


Derler ki; Kurtuluş Savaşı zamanında Cumalıkızık köyünü basan Yunan askerleri, tüm köylüyü camiye toplar ve camiyi yakmaya karar verir. Köylüler bir fırsat yakalayıp camiden kaçar. Girdikleri sokakta, iki evin bittiği noktada, bir aralık vardır. Bir insanın geçebileceği büyüklükte olan aralık, sokak girişinden bakıldığında çıkmaz yol olarak görülmektedir.


Gerçekten burayı görünce ilk bakışta bir çıkmaz sokak olduğunu sanıyor insan) Köylüler, bu aralıktan geçmeyi başararak Türk askerlerinin olduğu tepeye ulaşırlar. Yunan askerleri sokağın girişine geldiğinde gözlerine inanamaz ve şöyle derler: "Bu insanların buradan kaçması imkansız. Bu olsa olsa cinlerin işidir." O günden bugüne buranın adı Cin Aralığı olarak kalmış.




Hikayesiyle insanlarda merak uyandıran bu dar sokak Cumalıkızık’ta. Cumalıkızık Bursa’nın değişik yörelerine dağılmış kızık köylerinden biri. Tabii ki en çok bilineni en çok ziyaret edileni. Hangi mevsimde giderseniz gidin yoğun bir insan grubuyla karşılaşacaksınız.

Cumalıkızık Bursa merkezine yaklaşık 11 km uzaklıkta. İstanbul’dan da 4 saatlik bir yolculukla ulaşılabiliyor. Aracınızı köyün otoparkına park edip taş sokakları, 700 yıllık Osmanlı evlerinin en güzel örneklerini görmenin yolu yavaş adımlarla küçük köyü turlamak Çünkü her sokağı ayrı bir sürpriz sunacaktır size. TV dizilerinden filmlerden ve belgesellerden aşina olduğunuz evleri ve sokakları adımlamak keyif verecektir.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER