İSTANBUL YAKINI ÜCRETSİZ KAMP ALANLARI;ÇİLİNGOZ



 İstanbul’da yaşayan kamp severlerin sıklıkla tercih ettiği yerlerden biridir Çilingoz. Şehir merkezinden biraz uzak kaldığı için günübirlikçi piknik yapanlar pek görülmediğinden genelde sakin kamp alanlarındandır. İsteyen “Çilingoz Tabiat Alanı” içinde belirli bir ücret ödeyerek kamp yapabilir. İsteyen bu alan dışında keyfine göre bir yer keşfedip çadırını kurabilir. Bu seçenek sadece size ait kamp alanı bulmanızı sağlar.


Nasıl Gidilir?

Çilingoz Çatalca ilçesinin Karadeniz kıyısında bulunan tabiat alanı. Istranca Dağları’nın uzantısı durumunda olan tabiat alanı ve çevresi yoğun bir orman örtüsüyle kaplı. Tabiat alanı İstanbul Avrupa yakasından yaklaşık 2 saat uzaklıkta. İstanbul Havalimanı yolu-Kestanelik-Yalıköy yoluyla ulaşılabilir. Yalıköy’den sonra tabelaları takip ederek 5 dakika sonra Çilingoz’dasınız.

Çilingoz’a ulaştık, tabiat alanına girmeyeceğiz tabi ki. Her zaman olduğu gibi genelde biz bize olacağımız ücretsiz bir kamp alanı arayacağız. Bunun için de Yalıköy’den 4-5 km sonra su dolum tesislerine ulaşınca Çilingoz Tabiat Alanı tabelasına değil de sola toprak yola yöneleceğiz. Sağımıza Kuzuludere Göletini(Çilingozdere Barajı) alıp 2 dakika kadar gittiğimizde orman alanı içinde çadır kurabileceğimiz harika alanlar bulacağız. İsteyen gölet kıyısında kamp yapabilir tabi.



Anlatacağımız isimsiz kamp alanına gelirsek; biraz araştırmayla bulunanlardan.Kuzuludere Göleti’ni geçince burayı besleyen derelerden birine ulaşacaksınız. Tavsiyem bu dere üzerindeki köprüye kadar gidip arazi aracı değilse arabaları buraya bırakmak. Dere boyunca birkaç dakika yürüyünce çok güzel bir kamp alanı bulacaksınız. Gür ormanlar, çadır kurulacak düz bir platform, kullanma hatta içme suyu için bir dere mükemmel bir ortam sunacak.

Kamp alanında;

 Odun sıkıntınız yok

·       Su derdiniz yok

Yalnız telefon çekmiyor. Bu nedenle kimsenin gelmediği, tamamen size ait birkaç gün için mükemmel kamp alanı burası. Yaban hayatı mutlaka vardır ama bir herhangi bir hayvana rastlamadık.

 






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER