BÖRDÜBET KOYU MARMARİS

 

Bördübet koyları, Marmaris ve Datça çevresinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Gerek koylarında denize girmek ya da fotoğraflar çekmek gerekse Club Amazon’da konaklamak ya da Golden Key’e uğramak için ziyaret edilebilir. İnternette Bördübet yazdığınızda genellikle bu iki tesisin tanıtımıyla karşılaşırsınız. Halbuki Bördübet’te Ege Denizi’nin harika koylarını dolaşmak mümkün. Özellikle ziyaretinizi gün batımı saatlerine rastlatırsanız harika fotoğraflar çekeceksiniz.


Peki Bördübet neresi ve niye Bördübet?Bördübet Koyları Datça Yarımadasının Ege Denizi kıyılarını oluşturuyor. Marmaris’e daha yakın konumda. İki yolla ulaşmak mümkün; Marmaris Hisarönü’nden Bördübet/Amazon sapağıyla veya Datça yoluna devam edip yine Bördübet tabelasından sapılarak ulaşılır. Hisarönü’nden devam ettiğinizde dar ve biraz bozuk bir asfalt yol sizi bekliyor. Ayrıca yakın zamanda kaybettiğimiz ormanları içiniz yanarak izliyorsunuz. Bördübet’e yaklaştığınızda “Sığla/Günlük ağaçlarını da” selamlamayı unutmayın.


Datça yolundan ayrılan rotada ise daha düzgün ve bol manzaralı bir yol bekliyor gezginleri. Tavsiyem ve tercihim burası.

Bördübet ismi, bir zamanlar bu kya gelen İngiliz askerlerin kuşların fazlalığı ve doğal güzelliğinden dolayı “Bird the bed” yani “kuşların yatağı” demelerinden kaynaklandığı belirtilir. Gerçekten bölge doğa harikası.Gidin görün hak verin.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER