SAPADERE KANYONU

 


Sapadere Kanyonu, kanyonlarıyla meşhur Antalya’nın yeni yeni tanıtılan ve turizme kazandırılan doğal güzelliklerinden.Şimdilik belki çok fazla ziyaretçi çekmeyen ama gezenleri kesinlikle mutlu eden yerlerden. Dik uçurumları, içinde akan deresi, göletleri, şelaleleri ve akan suyun oluşturduğu kaya oluşumlarıyla görülmeye değer.


Sapadere Kanyonu Alanya’ya 45 km uzaklıkta bulunan Sapadere Köyü’nde. Asfalt bir yoldan yaklaşık 50 dakikalık araç yolculuğuyla ulaşılabiliyor.Bölge 2008 yılında “Sapadere Kanyonu ve Turizm Merkezi” olarak düzenlenmiş, koruma altına alınmış ve turizme kazandırılmış. Kanyon içinde 750 metrelik ahşap yürüyüş yolu ve kanyonu tepeden izlemek isteyenler için tırmanma merdivenleri yapılmış.

Aracınızla Sapadere Kanyonu turizm merkezine ulaştığınızda tesislerin ve otoparkın bulunduğu alanla karşılaşıyorsunuz.Küçük bir ücretle giriş yapıyorsunuz. Ahşap yürüyüş yolu boyunca şelaleler, göletler hem güzel fotoğraf kareleri yakalamanızı hem de manzaranın tadını çıkarmanızı sağlıyor. Yaz mevsiminde geziyorsanız göletlerde yüzmek de mümkün. Bütün göletlerin derinlikleri ve tehlike durumları tabelalarla belirtilmiş.

Yolun yarısında büyük bir kaya girintisi çay bahçesine dönüştürülmüş. Özellikle turu tamamlayıp dönüş sırasında yorgunluk atmak için çok ideal. Ahşap yürüyüş yolunun sonunda kanyondaki en büyük gölet ve şelale ile karşılaşıyorsunuz. Manzara oldukça güzel.

Kanyonun sonuna yakın olan alanda vadiyi yukarıdan izlemek amacıyla yapılan yaklaşık 450 basamaklı oldukça dik merdivenler yapılmış. (Sağlık sorunu olanlar çıkmasın uyarısını dikkate almakta yarar var) Meraklılar buraya da çıkabilir. En azından bizler gibi yarı yola kadar çıkmak manzara için denenmeli.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER