İSTANBUL YAKINI ÜCRETSİZ KAMP ALANLARI;HACILLI ŞELALESİ

HACILLI ŞELALESİ KAMP ALANI

Bahar mevsimiyle birlikte kamp severler yakın çevrelerinde ücretsiz kamp alanları keşfetmeye başlar. İnternette İstanbul yakınında ücretsiz kamp yapılabilecek yerler sorgulandığında genelde liste başında Hacıllı Şelalesi kamp alanı yer almaktadır. Bakmayın şelale olarak adlandırıldığına, uzun çabalardan sonra ulaşılan şelalenin yılın büyük bölümü kuru olduğu görülür. Buna rağmen bölge doğal ortamı ile güzel bir kamp deneyimi yaşanabilecek yerlerden.

Kamp alanı Şile ilçesine bağlı Hacıllı Köyü yakınlarında.İstanbul Avrupa yakasına yaklaşık 90 km uzaklıkta. 1.5 saat süren rahat bir araç yolculuğuyla ulaşılabilir.Şile, Ahmetli,Ovacık,Tekeköy yolu üzerinden tabelalar takip edilerek köye ulaşılmaktadır. Yol boyu karşılaşacağınız manzaralar güzel bir kamp alanına yaklaştığınızın habercisi zaten.


Kamp alanına ulaşmak için önce Hacıllı Köyüne geleceksiniz. Kamp alanında ihtiyaçlarınızı giderecek herhangi bir işletme olmadığı için yiyecek içecek hatta odun ihtiyaçlarını köyden karşılamalısınız. Köyün içinden dere kenarına inen yola devam edip köprüye kadar sorunsuz şekilde ulaşım mümkün. Sonrası size kalmış köprünün sağında ya da solunda ve derenin iki kenarında keyfinizce kamp yapacağınız alanlar bulunmakta. Tavsiyem köprüyü geçip sol tarafta dere kenarında uygun bir alan bulmanız. Hem kullanma suyu sıkıntısı çekmeyeceksiniz hem de çadır kuracağınız düz alanlar bulacaksınız.



Hacıllı’da kamp yapmanın güzel taraflarını sıralayalım öncelikle; ücretsiz kamp alanı olması güzel. Kamp alanına kadar normal araçlar dahil ulaşım kolay. Akan suyun sesiyle manzara eşliğinde kamp yapmak keyifli. Yaban hayatı sorun yaratmıyor. Kullanma suyu sıkıntısı yok. Dere kenarında ve şelale yolunda yürüyüş yapmak mümkün. Doğa ile iç içe birkaç günlük kamp için ideal.

Olumsuz yönlerine gelince; telefon genelde çekmiyor arada sinyal yakalarsanız şanlısınız. Ateş yakmak mümkün ama odun sıkıntısı yaşanıyor köyden tedarik etmekte fayda var. Hafta sonu ve uygun mevsimde giderseniz kampçı ve piknikçi yoğunluğu yaşanıyor. Tuvalet ihtiyacınızı doğal yollarla çözmelisiniz. Sonbahar ve kış mevsiminde gidilecekse hava durumuna iyi bakmak gerekir zira günlerce süren yağışa yakalanabilirsiniz. (Bizim gibi güneşli bir İstanbul gününde yola çıkıp iki gün kesemeyen yağmurda kamp yapabilirsiniz.)



Bir de buraya adını veren şelaleden bahsedelim. Kamp alanından sora sora yaklaşık 2 km yürüyerek şelale alanına ulaşılıyor ama genelde hayal kırıklığı karşılıyor. Yılın büyük bölümü kuru şelale durumunda. Oraya kadar gitmişken şansımı deneyeyim diyorsunuz tabi.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER