SULTANHİSAR PERİ BACALARI

 


Sultanhisar Peri Bacaları

Muhteşem bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemizin her yeri tarihi ve doğal güzelliklerle dolu ve her gün yeni bir sürpriz sunmaya da hazır. Özellikle keşfetmeye meraklıysanız bu topraklarda çok şanslısınız.

Keşfedilmeyi bekleyen, tanıtılmayı hak eden harika doğa yapılarından biri de Sultanhisar Peri Bacaları. Peri bacaları deyince akla hemen Kapadokya yöresi, Kula çevresi ve Erzurum Narman gelse de yeni bir peri bacası haberi duymanız mümkün.

İnternette bile pek bilgisi bulunmayan,turizme kazandırılmamış bir bölge Sultanhisar Peri Bacaları. Genelde doğa severlerin, trekking yapanların ve meraklı gezginlerin bildiği bir yer. Hatta yöre halkının bile pek dikkatini çekmemiş.

Birkaç gün önce yerel haberlere düşen bir bilgi. Tabi bir doğasever, bir coğrafyacı olarak bu haberin üzerine gidilmeli, keşfi ve tanıtımı yapılmalıydı. Bu muhteşem doğa olayının keşfini yapmanın keyfini yaşadık şimdi sıra tanıtımını yapmada.


Sultanhisar Peri Bacaları nerede

Bölgenin herhangi bir tanıtımı ya da tabelası yok. Zeytin bahçeleri arasında meraklılarının dikkatini çekebilecek konumda. Sultanhisar Kavaklı yolu Ayvaz Değirmeni mevkiinde (Tabi Google haritalarda ya da yolda buranın da bilgisi yok) Merak edenler ve yolu düşenler için en kolay tarif; Sultanhisar’dan Tarihi Kavaklı yoluna devam edeceksiniz. İlçe sınırlarından çıktıktan sonra yaklaşık bir kilometre gidildiğinde dikkatli bakıldığında yolun sağ tarafında peri bacaları oluşumları dikkati çekiyor. Aracı yol kenarına park edip zeytin bahçeleri arasında yürüyüşlerle değişik alanlara yayılan oluşumları göreceksiniz.Bu arada yakından görmek için yamaçlara tırmanmak zorunda kalacağınız için iyi bir yürüyüş ayakkabısı unutulmamalı.

Yamaçlar boyunca yağmur ve sel sularının aşındırmasıyla oluşan şapkalı ve şapkasız birçok peri bacası oluşumu var. Yeni oluşumlu alanlar da var. Bu doğa harikasının biran önce koruma altına alınması ve tanıtımının yapılması gerekir.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER