KÜÇÜKPAZAR "İSTANBUL'UN BAŞKA YÜZÜ"

 


Fatih ilçesine bağlı bir semt olan Küçükpazar’ın net olarak sınırı belirlenmese de Eminönü- Unkapanı- Süleymaniye- Haliç arasında kalan alan olarak tanımlanabilir.

Kolay keşfedilip gezebilmenin yolu Haliç Metro Köprüsü ile Atatürk Bulvarı arasındaki sokakları adımlamaktır. Kısacası Süleymaniye Camii ile Haliç arasında kalan sokakları turlamaktır.

Bir zamanlar İstanbul Tarihi Yarımadası’nın en güzel, en popüler semtlerindendir Küçükpazar. Süleymaniye’den Haliç’e bakan konaklar sıralanmaktadır yamaç boyunca.( Türk sinemasının ünlü karakterlerinden Kemal Sunal’ın da doğduğu semttir.



Günümüzde bazıları restore edilmiş ama çoğunluğu yıkılmak üzere olan ahşap konaklardan geçmişteki günleri hayal edebilirsiniz Küçükpazar’ın.

Semt sakinleri 40 yıl öncesine kadar her tarafta Haliç manzaralı konaklar olduğunu anlatır. 2000 li yıllarda önce Doğu’dan gelen bekar gençlerin mekanı olan semt sonraki yıllarda Suriye’li mültecilere, günümüzde de Afgan göçmenlere ev sahipliği yapıyor.

Yani bugünün Küçükpazar’ını “Haliç’e nazır mülteci kampı” ya da “varoşun da varoşu” olarak adlandırabilirsiniz.

Küçükpazar rotasını şöyle çizelim, isteyen Haliç metrodan başlayıp metro köprüsü altından sağa doğru sokak sokak keşfedebilir. İsteyen Süleymaniye  Cami’sinin altından Ayrancı Sokak’tan başlayıp Haliç’e inebilir.

Hoca Gıyaseddin Mahallesi,Şükrü Baba Sokağı, Küçükpazar Mektep Sokağı, Ayşe Hanım Hamamı Sokağı kimi renkli kimi virane konakları fotoğraflayabileceğiniz yerlerden.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER