KERPE KARTAL KAYALARI


Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Kerpe kıyılarına yolu düşenlerin mutlaka görülecekler listesine yazdıkları yerlerden biri mutlaka Kerpe kayaları olmalıdır.

Batı Karadeniz kıyıları İstanbul Şile yakınlarından başlayıp Kocaeli Kefken mahallesine kadar uzanan bölümde ilginç kaya oluşumları ile dikkati çeker.

Milyarlarca yıldır kıyıdaki kayaları döven Karadeniz dalgaları çok ilginç kaya oluşumları (falezler) oluşturmuştur. Bunların en çok bilinenlerden biri de Kerpe Kartal Kayalarıdır.Kerpe halk plajına 300-400 metre yürüme mesafesinde yer alan Kartal kayalıkları fotoğraf meraklıları için çok güzel kareler sunar.


Bölgeye yaz mevsiminde gidenlerin araçlarını meydandaki otoparklara bırakıp gitmeleri mantıklı zirayazlıklar arasında araç park yeri bulmak çok zor.Zaten plaj boyunca birkaç dakikalık yürüyüşle kayalıklara ulaşacaklardır.Tabi yaz mevsiminin olumsuz etkisi alana kurulmuş onlarca çadır, denize giren ya da kayalardan atlayan yüzlerce insanın olması. Bu durumda güzel fotoğraf çekmek sabır ve biraz da şans gerektiriyor.Bu nedenle amacı denize girmek olmayanlar için yöreyi bahar mevsiminde gezmek daha mantıklı.

Dalga ve rüzgar etkisiyle oluşan kayalar gerçek bir doğa harikası. Özellikle gün batımını çok güzel yaşayacağınız yerlerden. İstanbul’a yakınlığı da bir avantaj. Tabi buraya gelenler için bir başka gezi rotası Kefken Pembe Kayalar, Bağırganlı Koyu ve Kerpe Agva arasındaki muhteşem kaya oluşumları olmalı.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER