SIĞACIK



Türkiye’nin ilk sakin şehri (Cittaslow) Seferihisar’ın sahil kesimini oluşturan Sığacık iskelesi, kalesi ve kale içinde yer alan özel mimariye sahip evleriyle ünlüdür.

Seferihisar merkezden sağa dönüp yaklaşık 5-6 km gittikten sonra Sığacık mahallesine ulaşıyorsunuz. Sığacık’a geldiğinizde öncelikle iskele ve kale manzarasını fotoğraflamak yapılması gereken ilk işlerdendir.



Sonrası ise Sığacık Kalesi’nin herhangi bir kapısından girerek Arnavut kaldırımlı dar sokakları gezmek, çoğunluğu Rumlardan kalan ahşap ya da taş evleri resimlemek, hediyelik eşya alışverişinde bulunmaktır.






Birçoğu rengarenk çiçeklerle donatılmış evlerin arasında dolaşmak, samimi halkıyla sohbet etmek, çok pahalı olmayan hediyelik eşyalardan almak mutlu edecektir.  

Sığacık henüz yoğun bir insan kalabalığının oluşmadığı sessiz sakin ortamıyla ziyaretçilerini mutlu edecektir. Sığacık’ı gezdikten sonra yakınında bulunan Teos antik kenti ve son yıllarda lavanta bitkisiyle adından söz ettirmeye başlayan Turgut Köyü mutlaka gezilmelidir.













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER