KURUCABÜK




Datça’nın 30 km doğusunda, Adatepe Burnu ile Bozan Burnu arasında kuzeybatıya uzanmış bir koydur. Koyun manzarası , koya demirleyen teknelerle oluşturduğu bütünlük oldukça etkileyici. Özellikle Marmaris Datça yolundan geçenlerin mutlaka fotoğraf molası verdiği noktalardan.Denizi ve arkada çam ağaçlarıyla kaplı yamacı manzarayı tamamlar.





Denizde uzun süre yaşayanların günlerce belki abartmayım haftalarca kaldıkları bir koydur. İmkanları bol, iklimi güzeldir. İster sakinliğin, ister hareketliliğin içinde kendinizi bulabileceğiniz bir yerdir.

Bu koyda genellikle, çamlar içindeki Orman kampının plaj alanı önlerine demirlenir. Kampın ve Aktur sitesinin sakinleri uzun plaj alanından denize girerler.

Koy uzun süre kalacaklar için hem değişik aktivitelere açık hem de tüm ihtiyaçlarınızı bulabileceğiniz ortama sahip.Tesislerde konaklayabilir, yiyip içebilir,haftanın birkaç günü kurulan pazarda taze meyve sebze, Egenin tüm peynir ve zeytin çeşitlerini bulabilirsiniz. Sabah çam ağaçlarının altında sincaplarla yürüyüş yapabilirsiniz. Çiftlik koyu tarafında bir dalış okulu ve su sporları merkezi bulunur. Su altı güzelliklerine, onların aktiviteleri ile şahit olabilirsiniz.

Bu koya uğradığınızda ya da konakladığınızda yakın çevredeki önemli  turistik bölgeleri de gezebilirsiniz. Zira buraya karayolu ile Datça 25, Marmaris 45 kilometre mesafededir.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER