ESKİ DATÇA "ESKİ DATÇA EVLERİ"



Eski Datça /Evleri

Ülkemizin güneydoğusunda Ege ve Akdeniz’i ayıran yarımada üzerindeki Datça, konumu gereği biraz gözlerden uzak kalsa da deniz sevenlerin, doğa aşıklarının ,  temiz havası ve iklimi etkisiyle sağlıklı yaşamayı düşünenlerin sıklıkla tercih ettiği yerlerden.

Binlerce yıl önce bugünkü Burgaz mevkiinde Knidos’un ilk yerleşiminin kurulmasıyla başlaya hayat yarımadanın değişik yerlerinde sürmüştür.Buraya gelenler liman çevresinde kurulan yeni datça’dan çok Eski Datça’yı merak eder ve gezer.

Eski Datça ilçeye girişte,Knidos yol ayrımından hemen sonra sağ tarafta yer alır.



Eski Datça, çoğu aslına uygun olarak restore edilmiş taş evleri,yine taş döşeli dar sokakları, evlerin dört yanını saran begonvil başta olmak üzere rengarenk çiçekleri, badem ağırlıklı yapılan dondurma, kahve ve gazoz vs. ile meşhurdur.

Antik Datça da diyebileceğimiz yerleşim Datça’nın 600 nüfuslu bir mahallesidir günümüzde. 

Yaklaşık üç bin yıl önce yerleşimin başladığı Burgaz mevkiiyle çok yakın ve bağlantılıdır.

Eski Datça’nın dar sokaklarında birkaç saat dolaşmak insanın ruhunu dinlendiriyor.Ömrünün son dönemlerini burada geçirmek düşüncesiyle (Can Yücel gibi) ev alıp yerleşenlere hak veriyorsunuz.

Datça ile özdeşleşmiş Can Yücel.Elinizde olmadan evini merak ediyor arayıp buluyorsunuz zaten.

Eski Datça sokaklarını gezerken her evi, kapıyı, pencereyi fotoğraflamadan duramıyorsunuz.

Eski Datça sokaklarında gezerken bir arkadaşınızı, dostunuzu ya da tanınmış kişiyi görmeniz çok doğal.Zira ülkemizin tüm bölgelerinden merak edilip gelip gezilen yer burası.

Eski Datça hem doğal hem de tarihi güzellikleriyle dikkati çekiyor. Kartpostallık görüntüler veren taş evler ya tek ya da iki katlı.Rengarenk görüntüleriyle huzur verici.

Datça çevresinde gezi programı yapılırken Knidos Antik kenti, Kızlan yel değirmenleri gibi yerler de programa eklenmeli.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER