MİHRABAT KORUSU


İstanbul’un değişik noktalarından boğazı ve bu dünya şehrini seyretmek ayrı bir keyif verir insana. Bazen Çamlıca Tepesi’ne çıkarız bu manzara için bazen Otağtepe’ye ya da Yavuz Sultan Selim Camii’nin bahçesine.


Boğazdan en güzel görüntü alabileceğiniz yerlerin başında şüphesiz Mihrabat Korusu gelir. Yıllardır İstanbul bu korudan yansıyan Kanlıca koyu ve yalıların resmiyle tanıtılmıştır kartpostallarda.



Kanlıca sınırlarında,ikinci köprü ayağının hemen yakınında yer alan Mihrabat Korusu; Osmanlı Imparatorluğu’nun son döneminde Mısır’lı Abbas Halim Paşa’nın kızı Rukiye Hanıma yüz görümlüğü olarak hediye edilmiştir.

Koru yüzyıllarca, sazlı sözlü boğaz eğlencelere ev sahipliği yapmış, padişahları, sultanları ağırlamış, muhteşem manzarası ile nice sanatçılara ilham vermiştir.


Günümüzde de Mihrabat Korusu; boğaz manzarasında zaman geçirmek isteyenlerin ve güzel kareler yakalamak isteyen fotoğraf meraklılarının mutlaka uğrak yeridir. Güzel bir havada koruya uğrayıp Ortaköy’ü,Rumelihisarı’nı,Emirgan’ı,İstinye Koyu’nu ve tabii ki önlerindeki boğazı zaman kavramını unutarak seyredebilirsiniz.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER