EFES MERYEM KİLİSESİ "Ülkemizin en özel kiliselerinden"


İncil’de adı geçen yedi kutsal kiliseden biri sayılan Efes Meryem Kilisesi, Efes Antik kentine Selçuk yönünden girişte sağ tarafta yer alıyor. Antik kent gezisinde ilk programa alınacak yerlerden biri. Meryem Kilisesi, Theotokos (Meryem) adına yapılmış Efes, İzmir'de bulunan antik bir Hıristiyan katedrali. Hıristiyanlık'ın tarihinde önemli yere sahip iki konsilin burada toplanmış olduğuna inanılması sebebi ile Konsiller Kilisesi olarak da bilinir.(431-438 yılları arasında)



Meryem Kilisesi, İsa peygamberin annesi Hz. Meryem adına yapılmış ilk kilise. Antik bir Hıristiyan katedrali olan kilise.

Yapılan araştırmalara göre Meryem Kilisesi, büyük bir olasılıkla MS 2’nci yüzyılda İmparator Hadrianus (Hadriyanus) devrinde inşa ettirilmiş.  Özellikle 500 tarihlerinde ise kilise devasa bir katedral olacak şekilde genişletilmiştir.


Kilise Geç Bizans dönemine kadar pekçok değişikliğe uğramıştır. En geç M.S. 7. yüzyılda Aziz Yuhanna (St. Jean) Bazilikası piskoposluk makamı olmuş, Meryem Kilisesi ise Orta Çağ‘ın ilerleyen dönemlerinde dahi mezarlık olarak kullanılmıştır.

Hristiyanlarca kutsal sayılan kilise, 26 Temmuz 1967 yılında Papa altıncı Paul’ü de ağırlamış. Papa, işte tam bu noktada dua etmiş…








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER