MERDİVENLİ YOKUŞ BALAT



Balat, bir zamanlar Yahudi ve Rum nüfusun çoğunluk olarak yaşadığı İstanbul’un en ilgi çeken semtlerinden..Balat’ın  renkli sokaklarında gezerken özellikle Yahudi mimarisinin günümüze ulaşan eserleri nostalji ve fotoğraf meraklılarının vazgeçilmez mekanlarındandır.

Arnavut kaldırımı sokaklara ve bu evlere  bakmaya ve resimlemeye doyamıyorsunuz. Burada cami,kilise ve sinagoglar hep bir arada, kardeşlik ortamını en güzel yaşayabileceğiniz yerlerden.

Balat’ta gezebileceğiniz bir çok sokak buluyorsunuz. Her köşe başı ayrı bir sürpriz hazırlıyor. 

Özellikle Fener Rum Lisesinin (Kırmızı Mektep) bulunduğu Sancaktar Yokuşu, Fener Külhani Sokağı, Merdivenli Yokuş, Cıfıtçılar çarşısı gibi..



Merdivenli Yokuş Balat ziyaretinin vazgeçilmezlerindendir. Eline fotoğraf makinesini, telefonunu alan burada birkaç kare çekmeden gezisini bitirmez.

Balat’ın en renkli, belki de en çok aranan sokağıdır burası. Sıra sıra, renkli cumbaların gökyüzüne doğru merdiven misali çıktığı yokuşa özellikle hafta içi gidilmeli hafta sonu insan kalabalığının resmini çekersiniz ancak. Merdivenli  Yokuşun solundaki evler Unesco projesi kapsamında aslına uygun olarak yenilenmiş, özenle seçilmiş pastel renklerle boyanmıştır.

Balat sokaklarında gezerken renkli ve tarihi kapılar da güzel kareler oluşturur.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER