GÜNEY ŞELALESİ DENİZLİ


Doğal güzellikleriyle ünlü Denizli’de mutlaka görülmesi  gereken yerlerden biri de Güney Şelalesi ve çevresidir.


Suyun sesiyle serinleyip huzur bulmak, yeşilin en güzel tonunu resimlemek için ideal bir yerdir burası. 


Güney Şelalesi Denizli merkeze 70 kilometre, Güney ilçesine 4 kilometre uzaklıkta Cindere Köyü sınırları içinde yer almaktadır. Şelaleye ulaşmak için en ideal yol; Bulda Yenicekent beldesi üzerinden gitmektir. Bu yol düzgün ve manzaralıdır. Büyük Menderes ve üzerinde kurulu Cindere Barajı keyifli bir yolculuk yaptıracaktır. Ayrıca Yenicekent yakınında bulunan Tiripolis Antik Kenti’ni de gezi programına katmak gibi bir avantajı da var.


Şelalenin suyu kireçli, bunun sonucu olarak ta şelale yatağında kalker basamaklar ve çeşitli oluşumlar meydana getiriyor.  Gelin duvağı tül perde, yelpaze biçiminde zümrüt yeşili kadife görünümlü yosunlar üzerinde süzülen su damlaları mükemmel görüntüler sunuyor.


2013 yılında meydana gelen heyelan sonucu yıkılan Güney Şelalesi 2014 yılında düzenleme çalışmalarıyla tekrar turizme kazandırılmıştır.Bugün eski günlerini yakalamaya çalışan şelale yine de görülmeye değer.

Yaşanan bu felaket sonrası heyelan riski nedeniyle çıkışı yasaklanan şelalenin orta kısmına yaklaşık 10 metre tırmandığınızda bir başka sürprizle karşılaşıyorsunuz. Yıllarca süren akışıyla sarkıt dikitleri olan Damlataş Mağarası oluşturmuş, şelale akış seti içinde oluşan mağara içinde yüzülebilen derinlikte bir de göl saklıyor.



Mağaranın içinde su damlacıklarının içinde kısa bir tur ve mola, önünüzden akan suyun ardından Cindere Barajı ve çevresini resimlemek bütün yorgunluğunuzu alıyor.

Güney Şelalesi yakınında her türlü ihtiyacınızı giderebileceğiniz uygun fiyatlı tesisler de mevcut.

















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER