SAMANDERE ŞELALESİ DÜZCE


Şelaleler şehri Düzce’de (7 şelale) mutlaka görülmesi gereken önemli güzelliklerden biri de Samandere Şelaleleri’dir.Burası aynı zamanda ülkemizin ilk tescil edilen tabiat alanıdır.

Samandere Şelaleleri dev kayalar, mağaralar arasından/üzerinden dökülen gür suların ortaya çıkardığı beş şelaleden oluşuyor.


Tabiat alanına girdiğiniz andan itibaren çoğu asırlık dev ağaçlar, birbirini takip eden şelaleler, bunların oluşturduğu yörede “cadı kazanı” diye isimlendirilen dev kazanları, mağaralar ve uzaklardan bile duyabileceğiniz suyun sesi karşılar ziyaretçilerini.



Bütün şelaleleri kapsayan yürüyüş parkuruyla tabiat alanı dolaşılabiliyor, kısa mesafelerde farklı coğrafi oluşumlar gözlenebiliyor. O nedenle birkaç saat zaman ayırıp güzel bir fotoğraf makinesiyle gezilmeli burası.


Şelaleler Beyköy beldesi Samandere Köyü’nde yer alıyor.Düzce iline yaklaşık 26 kilometre uzaklıktaki tabiat alanına tabelaları takip ederek çok güzel ve asfalt bir yoldan ulaşılabiliyor.

Mağaraya ve dev kazanlarına düşen suyun görüntüsü ve gürültüsü mükemmelliğin yanında ürkütücü bir etki de yaratıyor insanda.


Tabiat alanında kır kahvesi ve birkaç konaklama tesisi de mevcut.Şelale alanına giriş 4 TL.
Samandere Şelalesi gezinize Efteni Gölü'nü;http://zekeriyaipek.blogspot.com.tr/2016/11/efteni-golu-duzce.html


ve Güzeldere Şelalesi'ni de eklemek gerekir.http://zekeriyaipek.blogspot.com.tr/2016/11/guzeldere-selalesi-duzce.html












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER