BALTALİMANI JAPON BAHÇESİ


Sarıyer Baltalimanı’nda, kemik hastahanesinin karşısında yer alan küçük dinlendirici bir bahçe. Günümüzde İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluğunda olan bahçeye giriş ücretsizdir. Toplu taşıma araçlarıyla ulaşımın kolay olduğu bahçe Japonya mimarisini simgeleyen kapısıyla hemen dikkati çekmektedir.


Baltalimanı Japon Bahçesi Japonya ile Türkiye’nin işbirliğiyle kurulmuş bir parktır.2003 yılında ‘Türkiye’de Japon Yılı’ vesilesiyle kardeş şehir anlaşması bulunan İstanbul ile Yamaguchi Eyaleti Shimonoseki şehri tarafından tamamlanmıştır.


Ayrıca 2015 Kasım’da her iki ülkenin işbirliği tarafından tadilatı tamamlanan bahçe günümüzde özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde oldukça güzel görünümler sunmaktadır.Hem şehrin ortasında sessiz sakin zaman geçirmek hem de güzel fotoğraflar yakalamak için ideal mekanlardan.



Bahçede Shimonoseki Boğazından esinlenerek yapılmış giriş kapısı, gölet,şelale,ada,köprüler, çardak ve henüz faaliyete geçmeyen çay odası bulunmakta.Bu mekanlarda şehrin sakinlğinde dinlenmek, yavaş yavaş yürüyüşler yapmak oldukça keyifli.

Ayrıca Japonya’nın sembolü olan Kiraz(Sakura) Ağacı (özellikle ilkbaharda harika görünüm olmakta) başta olmak üzere, dört mevsimin güzelliklerinin yaşandığı bir dinlenme alanıdır.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER