KİLİMLİ KOYU AGVA


İstanbul yakınında sakin kalabalıktan uzak bir deniz keyfi yaşamak ve harika kaya oluşumlarını görmek istiyorsanız Agva Kilimli Koyu’na doğru uzanmalısınız.


Kilimli Koyu, Ağva beldemize bağlıdır. İstanbul'a 97 kilometre uzaklıkta olan bu şirin beldeye ulaşmak için öncelikle Şile'ye gitmek gerekiyor. Şile'ye kadar yol otoban kalitesinde. Şile'ye ulaştıktan sonra; iki seçenekle Ağva'ya gidilebiliyor: Birincisi, sahil yolu; Şile Çayırbaşı'ndan iki yol ayrılıyor. Sahil yolu, Kabakoz, Akçakese yolunun devamında Şuayipli ile karşılaşıyorsunuz. (Bu yol tavsiye olunur) İsaköy dönüşüne gelinince Ağva tabelaları yardımcı oluyor.


Şile'den Ağva'ya ikinci yol güzergahı ise; Çayırbaşı'ndan, Teke Köyü'ne giden yolu takip edip Teke, Gökmaslı ve İsaköy istikametinin devamında Ağva'ya ulaşmak.

Agva’da kısa bir belde turu, sahil gezisi yapıp bir şeyler atıştırabilir, özellikle hafta içiyse sakin birkaç saat geçirbilirsiniz. Ardından Agva çıkışında PO’yu geçince sola Kandıra yoluna dönüp köprüden sonra yine sola rampaya tırmandığınızda Kilimli Koyu yoluna girmiş olursunuz. Kısa bir yolculukla ve tabelaları takip ederek koya ulaşırsınız. Aracınızı restorantın otoparkına park edip isterseniz burada manzara eşliğinde birşeyler içebilir, isterseniz koy içinde hoş bir yürüyüş yapabilir güzel kareler yakalayabilirsiniz.


Bu koylarda denize girmek ya da küçük bir ücretle aracınızla kıyıya kadar inip tesislerde bunu gerçekleştirmek te mümkün tabii. Ama tavsiyem Kilimli Retorantta kahve eşliğinde manzaranın keyfini çıkarmak, özellikle akşam vaktine doğru.

Kilimli Koyu falezlerin, dalga aşındırma şekillerinin en güzel görülebileceği koylardan. Kayalardaki aşınmanın etkisi, dalgaların kayalara vurdukça çıkardığı ses eşliğinde daha bir etkileyici gelecek. Bir tam gününüzü kaya heykelleri, doğal köprüleri ve havuzları ile olağanüstü bir yapıya sahip bu bölgeye ayırmalısınız.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER