GÜZELDERE ŞELALESİ DÜZCE


Bünyesinde barındırdığı 7 şelale ile ülkemizin şelale zengini şehirlerinden sayılan Düzce’nin en güzel tabiat alanlarından biridir Güzeldere Şelalesi Tabiat Alanı.


Düzce’nin Gölyaka ilçesinde yer alan ve yüksekliği  120 metreyi aşan kayalardan dökülen suların oluşturduğu şelale ülkemizin en güzel şelaleleri arasında gösteriliyor.



Her mevsim gezilebilen şelale özellikle sonbaharda ziyaretçilerine harika bir güzellik sunuyor.Dev kayın ve gürgen ağaçlarının arasındaki patika ve merdivenlerden inerek ulaşacağınız şelale yolu rengarenk bir güzellikle selamlıyor gelenleri.manzara karşısında oldukça uzun sayılabilecek merdiven ve yürüyüş yolunun yorgunluğunu bile hissetmiyorsunuz.


Oldu ki yoruldunuz, bunun da çözümü düşünülmüş.Şelalenin,Bıçkı Vadisi’nin, dev ağaçların görüntüsünü fotoğraflarla ölümsüzleştirmeniz ve dinlenmeniz için yürüyüş rotasında sık sık banklar konulmuş.Bu yol sizi şelalenin en alt kısmına kadar götürüyor.

Çıkışta oldukça zorlu bir merdiven tırmanacağınız için su sesinin ve muhteşem görüntünün eşliğinde burada yarım saat dinlenmeniz gerekecektir.Tabii suyun düşüşünü ve sonbahar renklerini resimlemeniz için mutlaka güzel bir fotoğraf makineniz da olmalı.



Güzeldere Şelalesi Tabiat Alanı’nın giriş kısmında kamp alanı, konaklama tesisi, büfe ve kır kahvesi gibi ihtiyaç giderilecek herşey düşünülmüş.





Ulaşım;

Güzeldere Şelalesi’ne ulaşmak için öncelikle Düzce’nin Gölyaka ilçesine ulaşacaksınız.İlçeden çıkıp Efteni Gölü’ne edip Güzeldere Şelalesi tabelasından dönecek Bıçkı Vadisi boyunca ilerleyeceksiniz. Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki yol asfalt ve harika manzaralar sunuyor. Tabii rampa ve virajlı olması nedeniyle biraz yavaş ilerliyorsunuz.

Tabiat alanına giriş şahıs için 4, otomobil için 12 TL.


Bu geziye Efteni Gölü ve Samandere Şelalesi’ni de eklemelisiniz.O nedenle dönüş yolunu tabiat alanı çıkışında sola dönerek Toptepe yolundan devam ederseniz(4 km lik kısmı stabilize) daha az mesafe katedeceksiniz.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER