EFTENİ GÖLÜ DÜZCE


Düzce ili Gölyaka ilçesi sınırları içinde ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta yer alan bir göl.

Bildiğimiz göllerden farklı; sazlıklarla, nilüferlerle kaplı ve birçok kuş türüne ve sahipliği yapan sulak alan durumunda.

Orman Bakanlığınca koruma altına alınmış, avlanma yasağı olan “Yaban Hayatı Geliştirme Sahası”. Göl Düzce ovasının en alçak düzlüğünde oluşmuş. Küçük Melen çayı ve çevredeki diğer çaylarla beslenip, Büyük Melen Çayı’yla da fazla sularını Karadeniz’e ulaştıran tektonik kökenli  tatlı su gölü.


Geçmişte 814 hektar büyüklüğe sahip göl, günümüzde 158 hektara düşmüş. 105 bitki türü ve 175 kuş türünü barındırıyor. Bu türlerden 123’ü Dünya doğayı koruma birliğinin kırmızı listesinde.

Göle ulaşım oldukça kolay. İstanbul’dan veya Ankara’dan geliyorsanız TEM otoyolunun hendek veya Düzce ayrımından çıkarak tabelaları takip edip kısa sürede Gölyaka’ya , ardından da kısa bir yolculukla Efteni’ye ulaşıyorsunuz.


Göle ulaştıktan sonra keyifli vakit geçirmek size kalmış. İskelelerden göle seyretmek, güzel fotoğraflar çekmek, göl kıyısındaki tesiste dinlenip bir şeyler atıştırmak gibi seçenekleriniz var.

Efteni Gölü ziyaretinizde yakınında bulunan Güzeldere Şelalesi ve Samandere Şelalesi’ni de gezi programınıza eklemelisiniz.












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER