KAPADOKYA GEZİ ROTALARI "DEVRENT VADİSİ"


Her adımda sürpriz görüntüler sunan Kapadokya Yöresi’nin en ilginç bölümlerinden biri de Devrent Vadisi’dir. Çünkü buradaki peri bacaları bakış açısına ve hayal gücünüze göre farklı şekiller ortaya çıkarır. Kimini deveye kimini insana kimini kurda benzetirsiniz. Bu nedenle Devrent Vadisinin bir diğer ismi “Hayal Vadisidir”.


Devrent Vadisinde Kapadokya Yöresi’nin alışılmış görüntüsüyle geziye başlıyorsunuz, vadinin tam karşısında durduğunuz küçük meydandaki hediyelik eşya dükkanları.

Meydandan karşıya baktığınızda ilk gözünüze çarpan deveye benzetilen peri bacası.Zaten bu peri bacası vadiyle o kadar özdeşleşmiş ve en çok resim çekilen peri bacası olmuş ki biraz da koruma amacıyla çitle çevrilmiş.


Bu bölge kocaman U şeklinde bir yapıya sahip. U harifinin bir tarafı Devrent, bir tarafı Kızılçukur. Ortada kalan bölüm ise Zelve ve Paşabağı. Hemen karşı tepenin ardındaki Zelve Vadisi'nin aksine Devrent bölgesine yerleşim yerleri kurulmamış.



Devrent  Vadisi’ni gezerken “şu peri bacası şuna benzemiyor mu” demekten kendinizi alamıyorsunuz. Bu nedenle hayal vadisi denmiş zaten. Benzetmek sizin hayal gücünüze kalmış.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER