PAŞABAĞLARI VADİSİ KAPADOKYA



Kapadokya yöresinde mantar formundaki benzersiz  oluşumlara sahip peri bacalarının en güzel görülebileceği yerdir Paşabağı. Aynı zaman da yöredeki en büyük peri bacaları örneklerini de görebilirsiniz burada.


Paşabağı Kapadokya gezi planlamalarına mutlaka ilave edilmesi gereken yerlerden. Tabii yakınında bulunan Zelve Ören Yeri ve Devrent (Hayal) Vadisi’yle beraber.


Paşabağı’na Göreme’den Avanos yönüne giderken tabelaları (veya tur otobüslerini) takip ederek kolaylıkla ulaşılabilmektedir.Yoldan sağa sapıldıktan sonra yaklaşık 1 km yolunuz var.Dev peri bacalarını resimlemek, vadinin keyfini doya doya çıkarabilmek için minimum iki saatlik bir süre ayırmalısınız.

En güzel resimleri yakalayabileceğiniz, peri bacaları arasından keyifli bir yürüyüş yapabileceğiniz yerdesiniz.


Kolaylıkla aracınızı park edebilecğiniz ve ücret ödemeyeceğiniz bir yer burası.. Hemen vadi girişinde sizi birbirine sarılmış görünümü veren peri bacası üçlüsü karşılıyor gezenleri.



Bazı peri bacalarının geçmişte inzivaya çekilme, barınma ve dini amaçları yerine getirmek için kullanıldığını göreceksiniz.Burası aynı zamanda rahipler Vadisi olarak da adlandırılıyor zaten. Üç başlı peri bacalarının birinde St. Simeon adına yapılmış bir şapel ve inziva hücresi bulunuyor.


Vadide gezerken mükemmel peri bacalarının yanında henüz oluşum aşamasındakiler de dikkatinizi çekecektir.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER