KELOĞLAN MAĞARASI DENİZLİ


Keloğlan Mağarası, Denizli Acıpayam İlçesi Dodurgalar Kasabası yakınlarındadır.Denizli-Antalya yolu üzerinde yer alır. Ülkemiz mağaracılığında yavaş yavaş yer edinen bir mağaradır. Son yıllara kadar insan kullanımına uzak olduğu için mağara doğallığını korumaktadır. Keşfedilinceye kadar bazı hayvan türlerine barınak olduğunu girişte sergilenen kemiklerden anlayabiliyorsunuz.


Ülkemiz mağaralarının bir çoğunda olduğu gibi bu mağaranın da çobanlar tarafından keşfedildiği anlatılıyor.1990 yılından sonra farkına varılan ve çalışmalar yapılan bir mağara. 2003 yılında turizme kazandırılmış. Henüz yeterince tanındığı söylenemez  ama tanıtımının yapılıp daha fazla ziyaretçi sayısının olması gerekiyor. Zira gezenlere çok güzel ve ilginç oluşumlar sunan bir mağara..


Karadağ’ın güney yamacında yer alan mağaranın bulunduğu yer etrafta bulunan dağlar ve ovalar için de güzel bir seyir imkanı sunuyor.



Mağaranın içinde değişik renklerle ışıklandırma yapılması görselliğini artırmış, sarkıt, dikit ve sütunların ışık altındaki görünümleri harika.Mağaranın uzunluğu 145 metre, yüksekliği 5-6 metredir. Gezerken kendinizi damlataş ormanında gibi hissedersiniz.













ULAŞIM

Denizli üzerinden yaklaşık bir saat onbeş dakikada ulaşılabiliyor. Mağaraya kadar asfalt yol ve ulaşım kolay. Acıpayam Antalya karayolunun yaklaşık 18. kilometresinde yolun solunda Dodurgalar ve Yazır kasabalarının tabelalarından devam edilerek 3 km sonra mağaraya ulaşılıyor.
Mağaranın girişinde yeme içme ihtiyacı için bir sosyal tesis oluşturulmuş.

Giriş Ücreti 3 TL (2016)

Yakınında gezebileceğiniz; Acıpayam Yazır Camii,Salda Gölü


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER