Ladik Gölü Samsun - Ladik Lake Samsun

"Üzerindeki yüzer adalarıyla (torf madeni) dikkat çekici"



Ladik Gölü

Ladik Samsun’a bağlı bir ilçe. Ladik’e Samsun’dan  Kavak yolu üzerinden, Amasya’dan da Suluova yolu üzerinden ulaşılabilir. Biz Ladik Gölü’nü Amasya gezimize dahil ettiğimiz  için Suluova yolunu tercih ettik. Ayçiçeği tarlaları arasında keyifli bir yolculuktu.


Ladik ilçesine gelmek kolay oldu ama gölü bulmak biraz zorladı. Ülkemizde göl turizmi ve tanıtımına pek önem verilmediğini anlıyorsunuz. Ladik ilçesinin değişik yerlerinde Akgöl Kayak merkezinin tabelasını görebiliyorsunuz ama Ladik Gölü’nü gösteren tek bir tabela yok.Bir kaç kişiyi sormak zorunda kalıyorsunuz.aslında çok bulunmaz bir yerde değil.Ladik Gölü, İlçenin doğusunda Erzincan yolunun yaklaşık 7. Kilometresinde yer almaktadır.


870 hektarlık alana sahip olan göl, üzerinde yüzen adacıkları (Torf madeni) ile son derece ilgi çekici bir sit alanıdır. Ladik gölü tektonik hareketlere bağlı oluşan çukura suların dolmasıyla oluşmuş Tektonik göldür.

Torf(turba toprağı)Ülkemizde sadece üç yerde bulunan, bunlardan birisi de Ladik Gölünde bulunan ve yaklaşık 400 senede meydana gelen, özellikle seracılıkta büyük bir önem taşıyan topraktır.


Etrafının dağ ve orman manzarası ile çevrili olması göle ayrı bir güzellik katmaktadır. Turna balığı, tatlı su levreği, tahta balığı, sazan, kızılkanat gibi balık türlerinin yaşaması nedeniyle ilçedeki balıkçılık sektörü ve balıkçılık turizmi, bu yöredeki yaşamı son derece etkilemektedir. Yüzen adacıkları ve barındırdığı birçok kuş türleri ile gölün güzelliğini artırmaktadır. Burada su kayağı, sörf, yelkenli yarışı gibi sportif faaliyetleri yapmak da mümkündür.Bu özellikleriyle göl, ilçe turizmine hizmet etmektedir.



Gölün kıyısında ziyaretçilerin yemek içmek ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir tesis kurulmuş. Şimdilik Ladik halkına ve sayısı pek fazla olmayan bizim gibi ziyaretçilere hizmet ediyor. ( Semaver çayı 15 Tl hem taze hem doyurucu)

Bu arada büyük ihtimalle tesisin atık sularının etkisiyledir; göl kıyısına vuran ölmüş balıkların sayısı oldukça fazlaydı. Önlem alınmazsa bir gölümüzü daha yaşanmaz hale getireceğiz..










English

Ladik Lake

Ladik, Samsun on a district. Ladik, Samsun to Poplar road, and can be reached via the road from Amasya:: home. We include our trip to Lake Ladik Amasya Suluova path. It was a very pleasant between sunflower seeds.

Ladik district was forced to find some easy to come by, but Lake. In our country are very important to the promotion of tourism and the Lake. Ladik district in different parts of the ski center, you can see the signpost but Abul-Ladik is showing no sign of a single Lake. You have to ask a few people a lot, actually. Ladik District East of Erzincan Lake, roughly 7. Kilometresinde.

870 acres of floating on the Lake, with an area of islets (Peat mine) is an extremely attractive site with. Ladik Lake tectonic movements of the tectonic Lake formed by the water runs out of the pit.
Peat (peat soil) in our country, only one of these three location about 400 years the Lake and Ladik occurring, especially planning a big importance is the soil.

The Lake is surrounded by mountains and forest scenery of confinement in a separate beauty. Pike, perch, bream, carp, Rudd, due to the survival of fish species, such as the fisheries sector and fishing tourism district, life in this region is extremely. Floating islets and the beauty of the Lake with many bird species that it hosts. Here, water skiing, surfing, sailing, it is also possible to do sporty activities such as race. This property serves Lake, County of tourism.

Eat drink and the rest of the visitors on the shore of the Lake needs of corporations was established a facility. So far, the number of people and many non-Ladik like us serve to visitors. (Samovar tea 15 Tl both fresh and hearty)

In the meantime, it is probably under the influence of the facility's waste water; the number of dead fish that struck the shores of the Lake. Oh we're going to get a more uninhabitable if no precaution is taken.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER